Interview Kumordzi: "Er zijn geen ego's in de kleedkamer"

Robby Morren
Robby Morren
| 3 reacties
Kumordzi: "Er zijn geen ego's in de kleedkamer"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bennard Kumordzi groeide de afgelopen weken uit tot basisspeler bij Racing Genk. De bijna 28-jarige middenvelder voelt zich uitstekend bij zijn club. "Alles is hier goed", vertelt hij in een gesprek met Voetbalkrant.

Robby Morren in Genk

Mario Been was op zoek naar meer balans in zijn team. Daarom posteerde hij Kumordzi de afgelopen weken meermaals in plaats van Gorius centraal op het middenveld naast Hyland. De Ghanees is blij met de speelkansen die hij krijgt maar heeft er geen probleem mee dat hij niet elke wedstrijd start.

Hoe is de sfeer na het bereiken van de bekerfinale?

“De sfeer is natuurlijk fantastisch, de spelersgroep is heel gelukkig. Voor mij is het heel mooi om in zulk een goede groep terecht te komen. De ploegmaats hebben een goed karakter en er is veel kameraadschap. Iedereen, van 16 tot 36, helpt elkaar. Er zijn geen ego’s in de kleedkamer.”

Daaruit kan ik afleiden dat je gelukkig bent bij Genk.

“Ja, ik ben heel tevreden. Alles is in orde hier: de technische staf, de medische staf, de ploegmaats. 

Is het leven in de stad Genk ook leuk?

“Ja, in België is alles dicht bij elkaar gelegen. Hier moet ik niet urenlang vliegen om ergens naartoe te gaan. Dat is een voordeel.”

Wat doe je zoal naast het voetbal?

“Ik heb niet echt een hobby waar ik veel mee bezig ben naast het voetbal. Ik doe eigenlijk niet veel. Ik hou ervan om thuis te zijn en wedstrijden te bekijken.”

Wie is je favoriete ploeg?

“Barcelona natuurlijk. Zij spelen het beste voetbal, ik hou ervan om hen bezig te zien en uiteraard is Messi de beste speler.”

Is er minder druk om in de competitie te presteren nu je de bekerfinale achter de hand hebt?

“Nee, helemaal niet. We willen natuurlijk heel graag die beker winnen maar we willen ook het onderste uit de kan halen in de competitie. We zullen vechten en zien waar we eindigen. “

Wat is voor Genk nog mogelijk in de competitie?

“Op dit moment is dat heel moeilijk te zeggen. Na de wedstrijden tegen AA Gent en Bergen kunnen we zeggen wat nog haalbaar is in de play-offs.”

Waar ligt de sterkte van Genk?

“Genk is sterk. Onze sterkte ligt vooral bij het teamgebeuren. Er zijn geen ego’s in de kleedkamer en iedereen wil voor iedereen werken.”

De voorbije weken kon je rekenen op een basisplaats. Dat moet een goed gevoel geven.

“Daar was ik op aan het wachten. Er zijn nog wedstrijden dat ik niet start maar daar heb ik geen probleem mee. We hebben een groep met veel spelers die kwalitatief heel dicht bij elkaar liggen. Het maakt voor mij niet zo veel uit of ik elke wedstrijd start of niet. Natuurlijk geeft het wel een goed gevoel als je in het team staat en kan spelen.”

In je eerste maanden bij Genk kreeg je heel weinig speelminuten. Hoe moeilijk was dat?

“Dat was niet moeilijk. Ik kwam wat later omdat er problemen waren met de transfer. Het was goed voor mij dat ik de tijd kreeg om het Belgische voetbal en het systeem van ons team te leren kennen . Voor mij was het een voordeel dat het allemaal stapsgewijs is gelopen.”

Je vormt het centrale duo op het middenveld met Hyland. Hoe loopt dat?

“Dat werkt prima. Zowel Hyland als Gorius zijn hele goede spelers. Dat samenspel loopt goed. Een drietal jaren geleden was ik meer offensief ingesteld maar de laatste jaren speel ik wat meer teruggetrokken en probeer ik de balans tussen de verdedigers en de aanvallers te houden.”

Wat verwacht je van de wedstrijd tegen AA Gent?

“Ik speelde in de heenronde tegen Gent, dus ik ken de ploeg wel. Het is een goed team en het wordt een moeilijke wedstrijd voor ons maar met de sfeer en het vertrouwen dat nu in onze groep zit, moeten wij toch kunnen winnen. “

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties