Interview Leye: "Beter gaan voor een overwinning in Mechelen"

Leye: "Beter gaan voor een overwinning in Mechelen"
Foto: © SC

Vanavond gaat Zulte Waregem als afsluiter van de reguliere competitie op bezoek bij Mechelen. Het wil daar de volle buit pakken om vertrouwen te tanken naar de play-offs toe.

Aernout Van Lindt in Waregem

“We moeten vooral aan de punten denken. Een puntje nemen in Mechelen betekent met de halvering na deze wedstrijd eigenlijk maar een half puntje. Dus kunnen we beter gaan voor een overwinning, dan hebben we toch weer een punt extra. Het zal ons ook vertrouwen geven naar de play-offs toe.”

Toch zou een nieuwe nederlaag niet meteen voor crisis zorgen, denkt Leye: “Zelfs verliezen zou niets ernstigs zijn. Zolang we onze mentaliteit niet verliezen, is er geen probleem. We hebben deze week goed getraind, vooral op een synthetisch veld in Zulte.”

En na Mechelen doemen de play-offs op: “We denken daar al aan, maar we moeten vooral elke wedstrijd proberen winnen. PO I zal iets anders zijn. De voorbije jaren is al bewezen dat het daarin nog volledig kan keren voor sommige ploegen. We mogen niet denken dat het makkelijk zal zijn en moeten ons nu goed voorbereiden en voldoende recupereren.”

"Nog tien finales"

De spits beseft dat het snel kan gaan in voetbal: “Een jaar geleden was het behoud nauwelijks verzekerd, nu zitten we in play-off I. We moeten nu gewoon nog tien finales spelen, al is er nog geen nervositeit. Iedereen amuseert zich bij Zulte Waregem.”

Zorgt dat goede gevoel er ook voor dat Leye bij Essevee wil blijven? “Ik heb nog een jaar of vijf dat ik op hoog niveau kan spelen. Uiteraard wil ik altijd hogerop raken, dus als er een aanbieding zou komen zullen de club en ik daar samen over spreken. Maar waarom weggaan als het goed gaat? Ik denk op dit moment niet aan vertrekken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties