Manchester United wint met kleinste verschil

Jens Van der Borght
| 2 reacties

Dankzij een 1-0 overwinning tegen degradatiekandidaat Reading, vergroot Manchester United zijn kloof op de nummer twee Manchester City. Het team won zo al weer zes wedstrijden op rij in de Premier League.

Eerder op de dag verloor stadsgenoot Manchester City op het veld van Everton. United hoopte te kunnen profiteren van deze misstap. Twintig minuten ver in de wedstrijd, kwamen de mannen van Alex Ferguson op een 1-0 voorsprong via Wayne Rooney. Vlak na het doelpunt kwam Reading bijna langszij via Robson-Kanu, maar deze besloot net voorlangs.

In de tweede helft verzuimde United om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Uiteindelijk bleef het bij 1-0, waardoor Manchester United vijftien punten voorsprong heeft op de nummer twee in de stand. Reading blijft op een gedeelde laatste plaats met QPR. Beide teams staan ondertussen op zeven punten van de zeventiende plaats, die recht geeft op behoud.