Vleminckx: "Bij Club zat ik met veel vraagtekens"

Vleminckx: "Bij Club zat ik met veel vraagtekens"
Foto: © SC

Björn Vleminckx vindt zijn weg naar de netten opnieuw bij Gençlerbirligi in Turkije. Hij scoorde maar liefst zeven keer in negen wedstrijden.

"Gençlerbirligi was een héél goede beslissing. Zowel sportief als privé loopt alles zoals het zou moeten", aldus de 27-jarige spits in Het Laatste Nieuws.

Bij zijn debuut scoorde hij meteen vier doelpunten. "Er viel een gewicht van mijn schouders. Lang geleden dat ik me nog eens zo goed voelde. Anderhalf jaar eigenlijk."

Vleminckx was bij Club Brugge op een dwaalspoor terecht gekomen. "Ik neem niemand iets kwalijk. Al geef ik toe dat ik bij Club nooit mijn beste niveau heb gehaald. Vijf van mijn goals bij Gençlerbirligi heb ik na een flankvoorzet gemaakt. Dat is mijn sterk punt. Bij Club Brugge had ik de voorzetten van Dirar. Tot hij verkocht werd".

"Ik had gewoon één nadeel: Bacca. Hij zit nu aan 22 goals, daar kan ik niet tegenop. En ik vind ook dat wie scoort, moet blijven staan. Als ik terug moet, zal ik dat met plezier doen. Maar moeten ze mij niet meer, dan concentreer ik mij zonder problemen op een andere ploeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties