Interview Supporters Bergen: "Wij willen Europees spelen"

Supporters Bergen: "Wij willen Europees spelen"
Foto: © SC

In Bergen zijn ze tevreden over het seizoen. Voor het tweede siezoen op rij handhaafde de club zich met sprekend gemak in de eerste afdeling. Enkel hadden de supporters liever gezien dat er thuis wat meer gewonnen werd.

De reguliere competitie is achter de rug. Zijn de fans in eerste klasse tevreden over de prestaties van hun team en wat verwachten ze nog in de play-offs? Onze redactie deed een rondvraag.

Wij belden met Jacky Coquelet, voorzitter van de Dragons Side, de grootste supportersclub van de Henegouwse ploeg. "Heel tevreden", benadrukt Coquelet als we hem vragen naar het seizoen van zijn club. "We hebben in het begin veel doelpunten gezien, waren snel zeker van het behoud en eindigen toch zevende. Het enige minpunt is inderdaad dat we thuis te weinig punten hebben gepakt. We deden het beter op verplaatsing. Anders hadden we misschien wel in PO I gezeten en waren we voor Standard geëindigd."

"Een half stadion"

Het heeft er misschien wel iets mee te maken: de bouwvallige tribunes die niet meer in gebruik mogen genomen worden. Het haalt de sfeer uit het stadion en dat is toch een doorn in het oog van de supporters. "Een stad zoals Bergen moet een waardig stadion hebben", aldus Coquelet. "Nu spelen we in een half stadion. Stel je voor dat we Europees haalden, wat nog altijd mogelijk is trouwens. Dan moet je elders gaan spelen. Dat is toch een grote ontgoocheling. In 2015 is Bergen 'Stad van de Cultuur'. Ik zeg niet dat voetbal veel met cultuur te maken heeft, maar om iets te organiseren zou het wel leuk zijn. Nu goed, ik hoor dat de zaken in beweging komen. Dus we leven op hoop."

De verwachtingen voor play-off II zijn dus nog hoog gespannen. "We zijn gemotiveerd. We verwachten er veel van. De fans hopen die finale te spelen tegen de vierde uit PO I. Als supporter dromen we er van om eens Europees te spelen. En waarom niet? We wonen in een regio met 300.000 mensen. Er is uitbreiding mogelijk. En eens de supporters komen, zullen de sponsors volgen. Alles draait om geld en we zijn misschien niet de rijkste regio, maar er zijn mogelijkheden."

"Bedankt voorzitter Leone"

Met het kleinste budget van eerste klasse verricht het bestuur wonderen en daar zijn de fans niet blind voor. "We willen onze dank uitspreken richting voorzitter Leone. Hij doet enorm veel voor de club. We moesten Matumona Zola - voor mij een heel belangrijke speler - en Perbet laten gaan, maar we draaien nog altijd mee. We eindigen voor Leuven en voor Gent, terwijl Leuven voor het seizoen voor mij toch één van de aankomende revelaties ging zijn. Dit is een mooie club die het goed doet en haar supporters zijn tevreden", besloot Coquelet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties