Van Persie: "Het ergste is dat UEFA die scheidsrechter steunt"

Van Persie: "Het ergste is dat UEFA die scheidsrechter steunt"
Foto: © SC

Robin van Persie heeft zich twee weken na de uitschakeling in de Champions League uitgesproken over de disctubale rode kaar voor ploegmaat Nani. De Nederlander spreekt nog steeds schande over de scheidsrechter, Cüneyt Çakir.

Na de rode kaart rolde Real Madrid in een minumum van tijd over de Mancunians. "Die rode kaart was zwaar onterecht. Het was niet eens een gele kaart of zelfs een vrije trap", zegt Van Persie in het Algemeen Dagblad. "Nani kon er niets aan doen, hij raakte Arbeloa ook nauwelijks. Een uur lang stond alles goed, de tactiek klopte. We hadden echt het idee dat wij de tweede treffer zouden gaan maken en dan was het heel lastig geworden voor Real Madrid. Maar toen trok die scheidsrechter die rode kaart."

"Het ergste is nog dat de UEFA hem steunt. Dat vind ik laf, daar begrijp ik niets van. Waarom zeggen ze niet eerlijk: 'Hij heeft het niet goed gezien?' En kies gewoon de beste arbiter die er is. Ik snapte vooraf al niet dat die man die wedstrijd mocht fluiten. Zo'n onbekende scheidsrechter, die al maanden geen grote wedstrijden had gefloten", aldus de aanvaller van Man United."

"Die jongens van Madrid vertelden na afloop ook dat het geen rode kaart was. Het is zo jammer, veel grotere wedstrijden dan Manchester United-Real Madrid zullen er niet komen. Real was niet gevaarlijk, ik weet zeker dat wij stand hadden gehouden. Dus nu gaat het om het kampioenschap in de Premier League. Ja, dat kunnen we pakken bij Arsenal-uit. Of thuis tegen Manchester City. Dat maakt mij niets uit. Ik wil gewoon die titel pakken", aldus de aanvaller.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties