Interview "Volwassen Lokeren is klaar voor de play-offs"

"Volwassen Lokeren is klaar voor de play-offs"
Foto: © SC

De reguliere competitie is achter de rug. Zijn de fans in eerste klasse tevreden over de prestaties van hun team en wat verwachten ze nog in de play-offs? Onze redactie deed een rondvraag.

Door Aernout Van Lindt

Lokeren droomt van Europees voetbal, maar wat is er echt mogelijk in play-off I? “We hebben nu een veel sterkere ploeg dan een paar jaar geleden. We zijn klaar voor de play-offs. Het voorbije weekend heeft het kleine Lokeren tegen het grote Standard al bewezen dat we er staan.”

“De ploeg is volwassen en kan misschien wel zorgen voor enkele stuntjes. We hebben natuurlijk geen glazen bol, maar iedereen hoopt echt op die vierde plaats. We hebben een vrije goede uitgangspositie om daar uiteindelijk nog te raken. Maar play-off I halen is voor een kleine club als Lokeren eigenlijk al een grootse prestatie”, zegt Mary Dieleman van supportersfederatie Front 282.

“Maes maakte van individuen een ploeg”

“Het zit duidelijk goed binnen de ploeg. De elf spelers op het veld en coach Peter Maes zullen er alles aan doen om ons zo ver mogelijk te brengen. De neuzen staan in ieder geval al in dezelfde richting. Ik denk dat het vooral de verdienste is van Peter Maes dat we het de voorbije jaren zo goed doen. Hij is er in geslaagd om van verschillende individuele spelers een ploeg te maken die op elkaar is ingespeeld.”

“Je ziet ook dat de ploeg goed aan elkaar blijft hangen. De sfeer op het veld is goed en dan komen de resultaten vanzelf. Ook Erwin Lemmens levert goed werk. De bondscoach vraagt hem ook niet voor niets bij zijn staf.”

“Copa staat nog een trapje hoger”

Een extra troef voor de play-offs zou wel eens onder de lat kunnen staan. “Het enige jammerlijke aan dit seizoen is dat we enkele langdurige blessures hebben gehad. Zo hebben we de blessure van Patosi, die ons mogelijk al wat punten heeft gekost.”

“We zijn dan ook allemaal opgelucht dat Copa terug onder de lat staat bij Lokeren. Ik heb niets tegen Lazic, zeker niet, want hij leidde ons vorig jaar al naar Brussel. Lazic is een heel goede doublure, maar Copa blijft eigenlijk een echte nummer 1. Hij staat nog een trapje hoger dan gelijk welke andere doelman en het is dan ook een enorme geruststelling dat hij terug onder de lat staat.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties