Reactie Woeste Vanderbiest: "Zielig"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 12 reacties
Woeste Vanderbiest: "Zielig"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Oostende-coach Frédéric Vanderbiest reageerde woest na het 2-2 gelijkspel tegen White Star Woluwe. Hij verweet zijn spelers nonchalance en kondigde gevolgen aan voor sommige spelers met het oog op de wedstrijd van zondag in Aalst.

Sander De Graeve in Oostende

"Ik dacht dat ik de groep met de beste mentaliteit had, vandaag blijkt van niet", stak Vanderbiest van wal. "Als ik zie hoe gemotiveerd en vol overgave de tegenstanders, die al zes maand niet betaald zijn, hier acteerden, kan ik maar één ding zeggen: chapeau."

"We kwamen aan de aftrap met het gedacht dat we ze gingen wegspelen. Het waren wij die weggespeeld werden. Het was een lesje in realisme, we hebben geen vuist kunnen maken en maakten belachelijke fouten. Zo werden we na standaardsituaties koud gepakt op de counter. We liepen volledig uit positie, daar zijn nochtans afspraken voor. Dit krijgt een staartje. Voor sommige spelers zijn er gevolgen naar zondag toe."

"Verhaal van Vandamme op de flank is voorbij"

De spelers waren nochtans gewaarschuwd: "Ik zei voor de wedstrijd dat ik enige nonchalance niet zou tolereren. Ik werk 2,5 jaar om hier te staan, om dan zo laks om te gaan met een thuiswedstrijd... Het was zielig om zien, heel zielig. De supporters waren de man van de match."

De oefenmeester vindt verder dat zijn spelers het woord titel beter niet meer in de mond nemen. "Aan zij die nog over de titel spreken, stop ermee. Ze kunnen het niet aan, rustig blijven. Zolang je niet vier wedstrijden van het einde bent, hoef je daar niet over te spreken. We gaan er alleen maar slechter door spelen."

De inbreng van Jamaique Vandamme bracht schwung in het Oostendse elftal. Ondanks dat Moreels niet startte, begon ook Vandamme op de bank. "Vandamme start al sinds Nieuwjaar niet. Hij kwam ook in als tweede spits hé. Het verhaal van Vandamme op de flank is voorbij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties