Interview Witsel: "We hebben aan maturiteit gewonnen"

Witsel: "We hebben aan maturiteit gewonnen"
Foto: © SC

Axel Witsel is één van de belangrijkste spelers bij de Rode Duivels. De middenvelder van Zenit Sint-Petersburg wordt verondersteld de link tussen verdediging en middenveld te zijn. Vrijdag liep dat niet al te vlot, dinsdag wordt er in eigen huis beter verwacht.

Volgens ons lag er te veel ruimte tussen Witsel en zijn twee kompanen voor hem: Dembélé en Fellaini. Zelf vond Witsel van niet. "Nee, dat denk ik niet. Het probleem was dat we de bal niet lang genoeg konden bijhouden. In de tweede helft was de balcirculatie al veel veel beter", zei Witsel zaterdag. "Ik heb mijn rol goed gespeeld en vond mezelf een degelijke wedstrijd spelen. Misschien niet het beste ooit bij de Rode Duivels, maar zeker niet slecht."

Toch kropen de Duivels een paar keer door het oog van de naald. Vooral in de beginfase was er van verdedigende organisatie weinig sprake waardoor Macedonië twee bijzonder grote kansen kreeg. "We waren niet geconcentreerd genoeg aan de wedstrijd begonnen. Het veld was een excuus, maar dinsdag moeten we wel ons eigen spel spelen."

Witsel zag ook nog andere positieve punten. Zo werd er in het verleden heel vaak punten verloren indien de Rode Duivels een mindere prestatie leverden. "We hebben aan maturiteit gewonnen. En op momenten dat we er moeten staan, staan we er ook. Kijk maar naar de goal van De Bruyne. Onze eerste kans hing meteen tegen de netten. We blijven ook geduldig en zijn ons bewust van onze kwaliteiten", aldus nog Witsel. "De tegenstander heeft meer respect voor ons gekregen en dat is goed voor ons vertrouwen."

"Als we het in Kroatië moeten afdwingen,
is het ook maar zo"

Het is ondertussen ook duidelijk geworden dat het een strijd tussen België en Kroatië zal worden voor de eerste plaats. "We moeten niet te veel naar Kroatië kijken. Zolang wij onze wedstrijden winnen, zijn we goed bezig. Natuurlijk was het beter geweest indien ze punten hadden laten liggen tegen Servië. Het is duidelijk dat ze - samen met ons - de sterkste ploeg in de poule zijn. We zullen wel zien of het op het onderling duel zal aankomen. Als het daarop aankomt, is het ook zo. Dan moeten we de kwalificatie maar in Kroatië afdwingen."

Maar eerst moet Macedonië ook thuis nog opzij gezet worden. "We onderschatten hen zeker niet. Dat deden we voor de match ginder ook niet. Voor een vol huis op eigen bodem moeten we echter de klus klaren. Maar we houden de voetjes op de grond. Ze gaan het ons niet cadeau geven, zelfs al zijn zij al uitgeschakeld."
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties