Interview "Fouten bij nationale ploeg betaal je cash"

Jens Van der Borght
| 30 reacties
"Fouten bij nationale ploeg betaal je cash"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanmiddag gaf Wilmots een persconferentie in Neerpede. Hij praatte na de ochtendtraining over de matchen tegen Macedonië en over zijn spelersgroep.

“We spelen een thuismatch dus we moeten winnen. Maar ik weet ook dat het geen gemakkelijke opdracht zal worden. We hebben al gemerkt dat Macedonië sterk is op de counter en goed georganiseerd speelt.” Daarom hoopte Wilmots morgen op een goede grasmat. “We moeten geduld hebben, en daarnaast ook hopen dat het veld niet te hard is. Op een goed veld kunnen we voetballend spelen, en de tegenstander achter de bal laten lopen. Als we echter op een hard veld spelen, zal het meer schaatsen zijn dan voetbal”, vertelt de trainer.

In Skopje hadden de Rode Duivels in de eerste helft heel wat problemen met de snelle omschakeling van de Macedoniërs. Daar hoopte Marc Wilmots iets aan te doen. “Om 17 uur 30 doen wij een video-analyse, zodat iedereen weet wat zijn taken zijn in de match van morgen. Onze backs speelden vrijdag te hoog. Bij balverlies kwam er daardoor vaak gevaar. Daarom moeten we elke speler duidelijk maken wat hij moet doen in bepaalde situaties. Het is belangrijk dat je geen fouten maakt bij de nationale ploeg, want dat betaal je cash.”

Ten slotte vertelde de bondscoach ook over het herstel van Vincent Kompany: “Vince is een speler van wereldklasse. Als hij 100% fit is, kan hij heel belangrijk zijn voor de ploeg. Hij heeft ervaring, liefde voor het land en maturiteit.” Een gebrek aan wedstrijdritme gaat Kompany geen parten spelen, volgens Wilmots. “Een gebrek aan ritme is voor hem geen risico. Ik ben zeker dat hij zonder problemen 80 minuten kan spelen. De laatste tien minuten gaan wel moeilijker worden”, besluit Marc Wilmots.

Krijgen we een match met veel doelpunten morgen? Waag gerust een gokjeAls je denkt dat in de wedstrijd meer als 3,5 goals vallen, kan een gokje van 60 euro bij UNIBET u 189euro opleveren. Stel dus uw bonus van 60  euro aan wedtegoed veilig. Heb je nog geen account, open dan via DEZE WEBSITE een account en krijg 60 euro gratis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties