Messi en co gelijk, Bacca mag invallen bij Colombia

Timothy Collard
| 3 reacties

Argentinië is vannacht niet verder dan een gelijkspel gekomen op bezoek bij Bolivië. De Argentijnen speelden 1-1 gelijk tegen de laatste, dat door het punt voorlaatste wordt. Carlos Bacca kreeg een kwartier speeltijd, maar verloor met 1-0 van Venezuela.

Argentinië wint niet bij staartploeg

Argentinië verstevigt, ondanks de nederlaag, zijn leidersplaats in de kwalificatievoorronde voor het WK. Eerste achtervolger Colombia verloor namelijk verrassend op bezoek bij Venezuela. Argentinië kwam na iets meer dan twintig minuten spelen op achterstand. Marcelo Moreno opende de score en wees de Argentijnen op achtervolgen aan.

Vlak voor rust trok Ever Banega de bordjes weer in evenwicht. Na rust werd er niet meer gescoord, en zo laat Argentinië het na om zijn voorsprong met de achtervolgers nog iets meer uit te diepen.

Bacca mag invallen bij Colombia

Ook Colombia heeft duren punten laten liggen in de race om een WK-ticket. De Colombianen verloren met 1-0 op bezoek bij Venezuela. Salomon Rondon was de maker van het enige doelpunt van de partij. Carlos Bacca mocht het laatste kwartier opdraven bij Colombia, maar ook hij kon een nederlaag niet meer afwenden. Ondanks de nederlaag, staat de Club Brugge-aanvaller er nog goed voor in de Zuid-Amerikaanse kwalificatie voor het WK.

Uruguay raakt niet op dreef

Minder vergaat het Uruguay. Het team telt met Suarez én Cavani nochtans een klassespits meer dan Colombia, maar in deze campagne raakt het team maar niet op dreef. Dit keer bleek Chili te sterk voor de Uruguayanen. Paredes en Vargas maakten de doelpunten bij Chili. Zo wipt het team over Suarez en co naar de vierde plaats. Venezuela staat nu vijfde, een plaats die recht geeft op barragewedstrijden. Uruguay volgt op plek 6.