"Paar heuvels goed gepakt, nu komt de finale"

"Paar heuvels goed gepakt, nu komt de finale"
Foto: © SC

Zulte Waregem mag als tweede aan play-off I beginnen. Met 63 punten in de reguliere competitie en een reeks van 17 wedstrijden zonder nederlaag waren de resultaten tot hiertoe historisch. Wat kan Essevee nog in de play-offs? We vroegen het aan enkele spelers en de trainer.

Aernout Van Lindt in Waregem

Davy De fauw: “We moeten tien keer ons eigen spel proberen spelen. Dat zal niet altijd lukken, want soms laten we ons leiden door de tegenstander. Door de week rust zijn de batterijen opgeladen. Bij mij kriebelde het na twee dagen rust alweer om aan de slag te gaan.”

“We willen er onvergetelijke play-offs van maken. Het is aan ons op het veld om het te doen. We moeten tonen dat we het verdienen in PO I te staan.”

Olafur Skúlason: “Het wordt zeer moeilijk, want er zijn alleen maar sterke teams in play-off I. Het worden tien echte bekerfinales. We moeten direct klaarstaan voor de play-offs en focussen per match om zo het momentum proberen te houden.”

Jens Naessens: “De titel leeft echt niet in de groep, we focussen gewoon op Europees voetbal halen. Je weet natuurlijk nooit, maar kampioen worden is niet realistisch. Misschien is het beter dat Anderlecht maandag wint en dat we zo misschien wat meer afstand kunnen nemen op Genk.”

Francky Dury: “We hebben hard gewerkt om dit te bereiken. We bouwen al maanden op naar dit moment, dus we zijn er klaar voor. Als je tweede staat moet je omhoog kijken, maar toch ook altijd over de schouder kijken. Voor een Europees ticket zullen we al heel goed moeten zijn en attent moeten blijven.”

 “Maar het is een korte competitie. Goed starten is voor iedereen belangrijk, dus we moeten op de afspraak zijn. Om het in termen van de Ronde van Vlaanderen te zeggen: we hebben al een paar heuvels goed gepakt, nu komt de finale. We willen die tweede plaats verstevigen en gaan voor een Europees ticket. Halen we dat niet, dan zullen we ontgoocheld zijn.”

Die Ronde van Vlaanderen (en Luik) reed Zulte Waregem al eens in aanloop naar play-off I, toen het op bezoek ging bij alle clubs uit PO I om ze succes te wensen. Dat kan je hier nog eens lezen...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties