Interview Simaeys: "Anderlecht blijft torenhoog favoriet"

Robby Morren
Robby Morren
| 23 reacties
Simaeys: "Anderlecht blijft torenhoog favoriet"
Foto: © SC

RC Genk heeft Anderlecht op enkele weken tijd twee zware dreunen uitgedeeld. Toch zijn de Brusselaars volgens Jeroen Simaeys het sterkst gewapend voor de titelstrijd. De verdediger schat Zulte Waregem hoog in: "Zij verdienen het respect dat ze zelf hebben afgedwongen.

Robby Morren in Genk

Was er euforie in de groep na de winst tegen Anderlecht?
“Heel de spelersgroep beseft dat de winst tegen Anderlecht een goede stap was maar ook niet meer dan dat. Er zijn nu nog negen matchen, nog 27 punten te verdienen, dat is nog veel te vroeg om al te beginnen kijken. Er kan nog zoveel gebeuren, zowel positief als negatief. Als we nu twee of drie wedstrijden van het einde zijn, dan kan je beginnen kijken wat mogelijk is.”

Door te winnen hebben jullie play-off I wel weer spannend gemaakt.
“Als Anderlecht gewonnen had, dan hadden ze wel een hele straat voorsprong gehad. Dan hadden ze al negen punten voorsprong op ons. Dat zou wel heel veel geweest zijn terwijl er nu toch weer wat spanning is. Het ligt allemaal korter bij elkaar nu maar in mijn ogen blijft Anderlecht toch torenhoog favoriet. Zij hebben in de reguliere competitie getoond dat zij een heel stuk sterker waren. Ze stonden 12 punten voor op ons en dat mag je toch niet vergeten. Daarnaast hebben ze de meest brede, duurste en beste kern.”

Toch slaagden jullie erin Anderlecht op enkele weken tijd twee bijzonder zware tikken uit te delen: de overwinning van afgelopen maandag en de winst in de halve finale van de beker.
“Als we op het veld komen doen we er gedurende 90 minuten alles aan en dat is de laatste twee keren tegen Anderlecht goed uitgedraaid.”

Door de schorsing van Koulibaly speelt Kara nu naast jou. Hoe verloopt het samenspel met hem?
“Dat ging goed op Anderlecht. We stonden een ganse wedstrijd onder druk en we moesten maar één doelpuntje toestaan. Het is een jongen die zich laat coachen, ik kan er niets slecht over zeggen. Met Koulibaly heb ik al veel meer wedstrijden gespeeld dus die samenwerking staat al iets verder maar als ik nu enkele wedstrijden met Kara speel, zullen wij ook naar elkaar toegroeien.”

Wat is de sterkte van Racing Genk?
“Ik vind dat dit varieert. Als je dit in september of oktober had gevraagd, dan had ik het flitsende voetbal, de schitterende acties genoemd. Op dit moment scoren we veel op stilstaande fases en we pakken ook heel weinig tegendoelpunten. Soms zitten we in een periode dat het ene beter loopt en dan wisselt dat weer.”

Waarin schuilt het gevaar van Zulte Waregem?
“Zij verdienen echt wel het respect dat ze zelf hebben afgedwongen. Het is geen ploeg die even een goede periode kent maar ze staan al een gans seizoen op de tweede plaats, ze hebben geen dipjes gekend dit seizoen en het is de beste uitploeg van België. Wij moeten met heel veel respect voor Zulte aan die wedstrijd beginnen en niet denken dat we er over zullen gaan lopen. Wij zullen heel scherp moeten zijn om die partij tot een goed einde te kunnen brengen.”

De twee voorbije wedstrijden begonnen jullie telkens te slap, op Anderlecht en daarvoor ook op Bergen.
“Dat klopt wel maar in mijn ogen waren dat twee volledig verschillende scenario's. Op Bergen was het veld zo slecht dat er niet gevoetbald kon worden en daardoor werd het een veldslag. Toen wij fysiek sterkere jongens inbrachten, trokken we daar het laken naar ons toe. In Anderlecht had het niets met een fysieke veldslag te maken maar zij speelden gewoon heel goed voetbal, veel beter dan ons in de eerste helft.”

Is het juist dat je een goed relatie hebt met de coach?
“Ja. Het is niet zo dat wij enorm veel praten met elkaar maar we weten wel wat we aan elkaar hebben."

Ben je een verlengstuk van de coach op het veld?
“Dat klinkt misschien wat te vergaand. Ik probeer wel te coachen en te helpen maar ik doe dat niet om het verlengstuk te zijn van de coach. Ik zou dat altijd doen, wie de trainer ook is. Ik denk daar niet bij na, het is niet zo dat ik een leider wil zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties