"Bacca gedraagt zich niet als een vedette"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 33 reacties
"Bacca gedraagt zich niet als een vedette"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Carlos Bacca is goed op weg om zich dit seizoen tot topschutter van de Jupiler Pro League te kronen. De Colombiaan ontbolsterde dit seizoen helemaal bij blauw-zwart. Zijn persoonlijke begeleider vertelt waarom.

Bacca vond dit seizoen al 22 keer de weg naar de touwen. Dat zijn vijf rozen meer dan Dieumerci Mbokani en Jelle Vossen. “Eén van de hoofdredenen voor de ontbolstering van Carlos is ongetwijfeld zijn integratie in het dagelijkse leven”, vertelt Dévy Rigaux in Sport/Voetbalmagazine. “In zijn beginperiode in ons land was hij voor alles afhankelijk van mij. Ondertussen spreekt hij al een aardig mondje Engels en kan hij zich verstaanbaar maken.”

“Het is natuurlijk ook een voordeel dat er bij Club enkele Spaanstaligen rondlopen”, vervolgt de begeleider. “Het is zelfs zo dat Bacca nu Oscar Duarte op sleeptouw neemt. Hij weet natuurlijk als geen ander hoe moeilijk het is om in een nieuwe omgeving terecht te komen. Nochtans zorgt de spelersgroep van Club er ook wel voor dat spelers als Bacca zich snel welkom voelen.”

Vedette
Bacca werd tijdens de wintermercato nochtans vedettegedrag verweten. Hij liet meermaals verstaan dat hij klaar was voor een grotere club en weigerde zelfs de hand van coach Juan Carlos Garrido na een wissel. “Die uitlatingen rond haantjesgedrag zijn pure nonsens”, verklaart Rigaux. “Bacca gedraagt zich niet als een vedette. Hoe verklaar je anders dat de andere spelers een goal van Bacca vieren alsof ze net zelf hebben gescoord? Ook met een concurrent als Mémé Tchité heeft hij een goede band.”

Toch sluit Rigaux niet uit dat Bacca volgend seizoen naar een andere club trekt. “Ik sluit geen transfer uit. Maar dan moeten zowel de club als de speler er wel bij varen. Het grote doel van Bacca is eigenlijk het WK 2014 spelen met Colombia. Dat zag ik toen ik hem voor interlands vergezelde in oktober.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties