Zwolle pakt drie gouden punten op het veld van Venlo

Conrad Grayson

PEC Zwolle won vanavond haar wedstrijd op het veld van VVV-Venlo. Een zege die de bezoekers drie gouden punten opleverde.

Dit was een belangrijke wedstrijd in de Eredivisie. Beide ploegen streden voor aanvang van de wedstrijd nog tegen degradatie. Zwolle bevond zich net buiten de gevarenzone, maar voelde de hete adem van Roda JC in de nek. Ook Venlo lag op de loer.

Van Haren stond niet in de basis bij Venlo, ondanks een goede prestatie tegen Feyenoord afgelopen weekend. Bij de bezoekers kreeg Benson de voorkeur op Avdic.

Venlo kreeg vroeg in de wedstrijd een goede kans, maar kon het niet afmaken. Na 12 minuten wist Benson wel te scoren voor de bezoekers, 0-1. Venlo kreeg een kwartier later nog de kans om de bordjes op gelijke hoogte te hangen, maar tevergeefs.

De bezoekers trokken met een voorsprong de kleedkamer in na een draak van een eerste helft.

Ondanks het feit dat Venlo in de tweede helft het heft in handen nam, kon het niet doordrukken. Benson pikte dan ook na 63 minuten zijn tweede doelpunt mee van de avond, 0-2.

Venlo was niet meer in staat om de scheve situatie recht te trekken en liet ook zien waarom het bijna laatste stond. De thuisploeg liet met dit verlies kostbare punten liggen in eigen huis.

Tenzij dat Willem II dit weekend kan winnen, lijkt de eindronde voor Venlo steeds meer en meer een zekerheid.