Been: "Ik snak naar een prijs"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Been: "Ik snak naar een prijs"
Foto: © SC

KRC Genk en Standard zijn de ploegen die in play-off I het best uit de startblokken geschoten zijn. Met een zeven op negen zorgden ze ervoor dat de titelstrijd nu echt is losgebarsten. Vanavond staan beide teams oog in oog op Sclessin. "Het wordt een leuke wedstrijd", aldus Genk-trainer Mario Been.

Racing Genk kampeert momenteel op een tweede stek in het klassement. De Limburgers staan amper op één schamel puntje verwijderd van de leidersplaats.  “Alles zit nu op een zakdoek”, vertelt Been op Sporza. “Dat zie je ook aan de onderlinge resultaten. Enkel Lokeren lijkt me uitgeteld voor de titel.”

De Limburgers staan voor een cruciale week met een verplaatsing naar Luik en een thuiswedstrijd tegen Club Brugge. “De komende wedstrijden worden inderdaad belangrijk. Maar we willen meespelen tot op het einde dus we moeten winnen”, is de Nederlander duidelijk.

Vanavond trekt Genk dus richting Standard. Wat verwacht Been aan de boorden van de Maas? “Standard is ook goed begonnen in play-off I. Maar ik weet niet of we de beste ploegen zijn. In de eerste twee wedstrijden hebben we wat geluk gehad en was ons spelniveau niet al te best. Maar de juiste vorm komt eraan.”

De Nederlandse oefenmeester wil maar wat graag een titel pakken. Toch is hij voorzichting in zijn bewoordingen. “Ik snak naar een prijs. Tenslotte werk je er een gans jaar voor. Ik heb als trainer bovendien nog niet zo gek veel gewonnen. Het is tijd voor iets tastbaars. Maar we bekijken het wedstrijd per wedstrijd. Zeggen dat het moet voor ons, kan evengoed verlammend werken dus we blijven voorzichtig.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties