Buffel: "Vorm in stijgende lijn"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Buffel: "Vorm in stijgende lijn"
Foto: © SC

KRC Genk staat vanavond voor een zware opdracht in Luik. De Limburgers willen echter koste wat kost punten oogsten om leider Anderlecht onder druk te zetten. "Natuurlijk kan Genk kampioen worden", aldus Thomas Buffel.

De 32-jarige middenvelder loopt na een slopend seizoen nog steeds als een veulen over het veld. “Als je wint, voel je de vermoeidheid niet”, aldus Buffel met een kwinkslag. “Daarnaast heb ik ook geleerd om op mijn recuperatie te letten. Zondag ben ik bijvoorbeeld naar PSV – Ajax gaan kijken om mijn zinnen te verzetten. Ik voel me zeker niet minder fit dan iemand van achttien jaar.”

Vanavond moet de ex-speler van Feyenoord en Rangers zijn ploeg op sleeptouw nemen op Sclessin. “Het wordt een veldslag”, vervolgt Buffel in Het Nieuwsblad. “Al is het afwachten wat Standard van plan is. We mogen ook niet te laks worden na onze zeven op negen. We komen telkens op achterstand en het is gevaarlijk om te denken dat we elke scheve situatie wel eventjes zullen rechtzetten.”

De Limburgers kamperen momenteel op een puntje van leider Anderlecht. Genk kan zich niet meer verstoppen in de strijd om de titel. “Genk kan kampioen worden. Onze vorm zit in een stijgende lijn. Maar Anderlecht heeft de nog steeds de beste papieren want ze staan aan de leiding. En eigenlijk komen alle ploegen in play-off I nog in aanmerking. Voor iedereen geldt dezelfde regel: één wedstrijd verliezen en je bengelt opnieuw onderaan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties