Daems: "Wedstrijden van het jaar"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Daems: "Wedstrijden van het jaar"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Deze week staan de heenwedstrijden van de Champions League op het programma. Filip Daems blikt alvast vooruit op het duel tussen Duitsland en Spanje.

De halve finales van de Champions League worden aangeduid als een clash tussen de beste competities ter wereld. De komende twee dagen staan de Duitse Bundesliga en de Spaanse Primera Division tegenover elkaar. Filip Daems, de kapitein van Borussia Mönchengladbach, wikt en weegt de kansen van Bayern München en Borussia Dortmund in hun wedstrijden tegen FC Barcelona en Real Madrid.

“Die wedstrijden zijn voor de Duitsers de matchen van het jaar”, aldus Daems op Sporza Radio. “Hier en daar wordt zelf gehoopt op een Duitse finale. Maar het is nu vooral belangrijk om in eigen huis voor een goede uitgangspositie te zorgen. Ik kijk zelf vooral uit naar de wedstrijd tussen Bayern en Barça.”

Daems steekt zijn bewondering voor de landskampioen niet onder stoelen of banken. “Bayern is ongelooflijk sterk. Dat team presteert enorm constant en speelt bijna iedereen van het veld. In mijn ogen staan de twee beste clubs van de wereld vandaag tegenover elkaar. Bayern zal ook tegen Barça vrank en vrij voetballen.”

Borussia Dortmund kon in de Bundesliga nooit concurreren met Bayern. Toch waarschuwt Daems Real voor onderschatting. “Tegenover Bayern was dit seizoen gewoon niets te beginnen. Dat zegt echter weinig over de kwaliteiten van Dortmund. In de poulefase eindigde Borussia ook voor Real dus dat wil zeggen dat ze niet moeten onderdoen voor de Spanjaarden. Vooral thuis is Dortmund onwaarschijnlijk sterk.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties