Lambrecht: "Als 80%-regel wegvalt, is dat de doodsteek"

Lambrecht: "Als 80%-regel wegvalt, is dat de doodsteek"
Foto: © SC

Roger Lambrecht zou normaal gezien niet mogen klagen. Zijn club boekte een winst van drie miljoen euro, maar toch ziet de voorzitter van Lokeren de toekomst donker in, want als de 80%-regel wegvalt, zou dat volgens hem voor het Belgische voetbal catastrofaal zijn.

De 80 procentregel stipuleert dat Belgische clubs slechts 20 procent van de bedrijfsvoorheffing moeten doorstorten naar de fiscus. De rest mag geïnvesteerd worden op voorwaarde dat minstens de helft gebruikt wordt voor de opleiding van 'jonge sportbeoefenaars'. "Schrijf maar op: als de 80 procent-regel wegvalt, dan is het gedaan met het Belgische voetbal. Dan zijn we dood. Maak er al maar een kruis over", zegt Lambrecht in Het Nieuwsblad.

"Wij betalen de laatste jaren een flink stuk meer aan lonen omdat we betere spelers aantrekken en bepalende spelers verbeterde contracten aanbieden. Dat wil ook zeggen dat we meer bedrijfsvoorheffing betalen. Als we daar geen 80 procent van terugkrijgen, wordt het bijzonder moeilijk om te overleven. En we zijn lang niet de enige club die in dat schuitje zit. Stel je eens voor dat de regel wordt afgeschaft. Dan kunnen Belgische clubs ook minder dure contracten geven aan hun spelers. Daardoor gaat de kwaliteit van het voetbal nog meer naar beneden. Dat wordt de doodsteek."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties