Interview Schepens: "Met Fernandez kwam er meer defensieve organisatie"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Schepens: "Met Fernandez kwam er meer defensieve organisatie"
Foto: © SC

AA Gent kan zich zaterdag al verzekeren van groepswinst in groep A van play-off II. Winst tegen Kortrijk kan, afhankelijk van het beroep van Bergen, voldoende zijn. Voetbalkrant.com belde Gunther Schepens op voor zijn analyse van Gent sinds de komst van Victor Fernandez.

Door Sander De Graeve

“Vooral de defensieve organisatie verbeterde nadat Fernandez kwam. De spelers stonden voor de winterstop ook niet met het volste vertrouwen op het veld, dat was duidelijk. De eerste seizoenshelft van AA Gent was geen succesverhaal, maar we kunnen het nu nog steeds rechtzetten. De kwaliteitsinjectie aan de winterstop was ook erg belangrijk. De meeste die erbij kwamen zijn basisspelers nu. Ik denk aan onder meer Neto, Hubert en Kagé. Ook zij die niet altijd spelen, zoals Coulibaly en Lepoint, zijn een meerwaarde.”

Die nieuwe krachten zorgden onder meer in de uitwedstrijd tegen Club Brugge voor een steviger AA Gent. “Ik vind Club Brugge uit en Anderlecht thuis nog steeds de twee beste wedstrijden die Gent dit seizoen speelde. Het is natuurlijk anders om tegen hen te spelen dan nu in play-off II. In play-off II is Gent favoriet, dan spelen de tegenstanders ook anders.”

Zeggen dat Gent beter speelt als ze het spel niet moeten maken, vindt Schepens wat te kort door de bocht. “Tegen Lierse moesten we het spel maken. Ok, de eerste helft was niet goed, maar de tweede wel. Het is niet zo dat we nu iedereen van de mat spelen, dat zou ook niet logisch zijn.” Gent kan zich zaterdag verzekeren, behoudens het feit dat Kortrijk de punten van tegen Bergen nog kan verliezen, van groepswinst in play-off II. “Als de doelstelling van Gent Europees voetbal is, dan moet je, met alle respect, thuis kunnen winnen van Kortrijk.”

"Gent een duiventil noemen vind ik er over. We werkten al die schulden weg en bouwen als enige een nieuw stadion. Het moet dan wel een erg plezante duiventil geweest zijn"

In groep B van de play-offs ligt alles nog open. Schepens heeft geen voorkeur als tegenstander van Gent in de finale. “Het zou niet veel mogen uitmaken. Gent moet kunnen winnen van die ploegen. Ook al heeft Gent het er in het reguliere seizoen moeilijk tegen gehad, anders sta je niet in play-off II. Ik denk wel dat Charleroi Gent het minste ligt.”

Voor het volgende seizoen gaf Fernandez al aan dat de ploeg afgeslankt moet worden. Met 38 spelers onder contract lijkt Gent inderdaad op een duiventil. “We kiezen volgend jaar inderdaad voor kwaliteit boven kwantiteit. Het een duiventil noemen vind ik er wel over. We werkten erg veel schulden weg en bouwen als enige een nieuw stadion. Het moet dan wel een erg plezante duiventil geweest zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties