Reactie "Ik keek in de ogen van Mbokani"

"Ik keek in de ogen van Mbokani"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge heeft de punten weten thuis te houden tegen Anderlecht. Het werd 2-1 voor de thuisploeg, dat in de laatste minuut nog een strafschop tegen kreeg. Kujovic pakte de inzet van Mbokani en is zo deels matchwinnaar, al wil de doelman dat niet gezegd hebben.

Aernout Van Lindt in Brugge

“Ik heb niet veel moeten pakken vandaag. Bij het doelpunt van Anderlecht ga ik zelfs wat in de fout. Dan moet je dat rechtzetten. Ik ben blij dat ik de strafschop heb kunnen pakken en dat is wel een belangrijke redding, maar we hebben vandaag met het hele team gewonnen”, stak de doelman van wal.

“Ik dacht even dat het 2-2 moest gaan worden, net als in de heenwedstrijd. Toen verloren we al punten in de slotfase en dat wouden we nu niet weer voorhebben. Daarom dat we nog meer gemotiveerd waren om een goed resultaat neer te zetten.”

Kujovic legde ook even uit hoe hij de strafschop wist te redden: “Ik wist dat ik rustig moest blijven. Ik keek in de ogen van Mbokani en maakte daarna een schijnbeweging. Daardoor zat ik in de goede hoek, maar uiteindelijk is dat ook gewoon een beetje geluk. Soms moet je natuurlijk een beetje geluk hebben in het voetbal en zeker bij strafschoppen.”

Toch is deze overwinning nog geen reden tot feest: “We mogen blij zijn met deze overwinning. We spelen weer mee in de competitie en we groeien duidelijk. Deze eerste thuisoverwinning in de play-offs betekent veel voor ons. De sfeer wordt met de week ook beter en we spelen nu allemaal in het belang van het team. We werken hard, niet enkel de 11 spelers op het veld, maar ook de rest van de kern van een 30-tal spelers.”

“Toch moeten we niet overdrijven in de euforie. We staan nog nergens. Als we volgende wedstrijd niet winnen van Lokeren, dan was de overwinning van vandaag voor niets. Drie punten pakken is leuk, maar er komen nog vier finales.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties