Interview Van Wijk: "Doel is meteen promotie afdwingen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Van Wijk: "Doel is meteen promotie afdwingen"
Foto: © SC

Dennis van Wijk moet Westerlo via de eindronde naar de Jupiler Pro League loodsen. "Ik krijg een heel capabele ploeg onder mijn hoede", liet de Nederlander alvast optekenen.

Door Cédric De Volder

Van Wijk was de voorbije maanden aan de slag op de Bosuil. Het avontuur met Antwerp FC is echter verleden tijd. De Nederlandse oefenmeester tekende immers een contract tot eind volgend seizoen in ’t Kuipje. Hij moet met Westerlo de poort naar eerste klasse openbeuken.

De 50-jarige coach krijgt meteen een hele brok voorgeschoteld. Westerlo heeft namelijk een ticketje voor de eindronde om promotie. “Normaal gezien is het niet gemakkelijk om op dit moment aan te komen bij een nieuwe club”, vertelt van Wijk in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Maar in dit geval valt het best mee. Ik ken de club en bovendien zijn ook de tegenstanders in de eindronde me zeker niet vreemd.”

"Er waren nog andere clubs die interesse toonden. Maar bij Westerlo wacht me een mooie uitdaging"

Kort na zijn vertrek bij the Great Old kan de Nederlander alweer aan de slag. Een teken dat zijn werk wordt gerespecteerd over de clubgrenzen heen. “Er waren nog andere clubs die interesse toonden”, gaat van Wijk verder. “Ik ga geen namen noemen maar er zaten onder andere buitenlandse clubs en eersteklassers bij. Maar concreet was er niets. Bovendien bestaat de kans dat je dan uit de boot valt. En bij Westerlo wacht me een mooie uitdaging.”

Voor alle duidelijkheid: het doel van Westerlo is meteen de promotie afdwingen. Na de degradatie vorig seizoen sprak de clubleiding de wens al uit om zo snel mogelijk terug te keren. “Mijn aanstelling is een bewijs dat Westerlo ambitie heeft om te stijgen”, vertelt van Wijk. “Ik krijg een heel capabele ploeg onder mijn hoede. Maar een eindronde blijft altijd een loterij.”

Zondag ontvangt Westerlo WS Woluwe of STVV op de eerste speeldag van de nacompetitie. Komt de voorbereiding op die wedstrijd in het gedrang als je op voorhand niet weet wie je tegenstander wordt? “We moeten nu eenmaal wachten op de uitspraak van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport”, besluit van Wijk. “Maar extra moeilijk is het niet. Afgelopen zondag speelde ik met Antwerp bijvoorbeeld nog tegen Woluwe. Een betere scouting bestaat er toch niet?”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties