FIFA 13 kampioen trekt naar Berchem

Steven Bologne
| 5 reacties
FIFA 13 kampioen trekt naar Berchem
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Derdeklasser Berchem Sport heeft bij eersteklasser Waasland Beveren doelman Sam Vermeylen weggeplukt. De doelman was er op overschot en moet bij Berchem de concurrentiestrijd in doel gaan versterken. Geel-zwart ziet zijn titularis onder de lat immers vertrekken.

Doelman Youri De Wilde verruilt de Rooiploeg aan het einde van het seizoen voor de kampioen in eerste provinciale St. Gillis-Waas. Berchem heeft met Yelle Merckx als reservedoelman alvast een waardig alternatief klaarstaan. Om de concurrentie aan te scherpen werd bij Waasland-Beveren doelman Sam Vermeylen weggeplukt.

Vermeylen kroonde zich het afgelopen seizoen tot kampioen van de Belgian EA Sports Cup. De gameproducent zocht naar de best gamende voetballer van het spel FIFA 13. In de finale klopte Vermeylen  Loris Brogno van Oud-Heverlee Leuven.

Vermeylen genoot zijn jeugdopleiding bij Lierse waar hij gedurende vijf opeenvolgende seizoenen kampioen werd met zijn ploeg. Vervolgens trok de doelman naar Germinal Beerschot waar hij op 17-jarige leeftijd in de A-kern debuteerde. In de intertoto wedstrijd nam hij met de toenmalige eersteklasser deel aan de wedstrijd tegen Neftchi Baku. Tweedeklasser Waasland-Beveren was zijn volgende club waar hij mee de kampioenstitel vierde van de Waaslandse club welliswaar als reservedoelman maar toch kon rekenen op zes gespeelde wedstrijden. In de Jupiler Pro League kwam de doelman niet van de bank. 

Volgend seizoen zoekt de 22-jarige doelman zijn geluk op in Berchem. Zo treed hij in de voetsporen van vader Patrick die halverwege de jaren ’90 ook actief was in het Ludo Coeckstadion. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties