Jacobs: "CL was gewoon een bonus"

Jacobs: "CL was gewoon een bonus"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ariël Jacobs heeft in zijn eerste seizoen bij Kopenhagen onmiddellijk de titel gepakt en plaatst zich dus rechtstreeks voor de Champions League. "Maar dat is nooit een obsessie geweest", beweert de voormalige Anderlechtcoach.

"Ik plaats deze titel op dezelfde hoogte als mijn twee titels met Anderlecht", zegt Jacobs bij Sport/Voetbalmagazine. "Ik heb hier veel teruggevonden wat ik al kende van bij Anderlecht. Toen ik tekende, wist ik: je moét hier kampioen spelen. Maar hoe groot de frustratie om de gemiste titel van vorig jaar was, heb ik pas tijdens het seizoen gemerkt."

Jacobs mag ook onmiddellijk naar de Champions League. "De CL is nooit een obsessie geweest voor mij. Ook niet voor de club. Ik moet het eerste woord daarover hier nog horen. De CL wordt als een bonus beschouwd. Het belangrijkste volgend jaar is opnieuw kampioen worden. Niet de derde plaats in die poules. Ik vind dat "clever". De professionaliteit die hier heerst, had ik nog bij geen enkele andere club meegemaakt."

Of hij Anderlecht zou willen treffen in de CL? "Dat is mij volledig om het even", lacht hij. "Ik denk daar niet zo over na, zo'n loting is een speling van het lot. Wie had nu gedacht dat ik voor mijn eerste wedstrijd bij Kopenhagen meteen een Belgische tegenstander zou loten?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Superliga

Nieuwste reacties