Bruzzese: "Match tegen Club zorgde voor bevrijding"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Bruzzese: "Match tegen Club zorgde voor bevrijding"
Foto: © SC

Door de blessure van Sammy Bossut stond Sébastien Bruzzese enkele weken onder de lat bij Zulte Waregem. "Die redding in de slotminuten tegen Club Brugge heeft me volledig bevrijd."

Het parcours dat Bruzzese aflegde in de voetbalwereld is er eentje met veel blutsen. De Italiaanse Belg ging pas op zijn veertiende voor het eerst tussen de palen staan. “Mijn coach bij RFC Luik vertelde me dat mijn toekomst in het doel lag. Het was inderdaad een late switch. Maar daardoor is het meevoetballen nu wel één van mijn grootste kwaliteiten.”

Bij RFC Luik kreeg Bruzzese training van ene Christian Piot. Het hoeft dus geen betoog dat die opleiding top was. “Hij heeft me twee jaar onder handen genomen”, vertelt de goalie in Sport/Voetbalmagazine. “Vooral mentaal heb ik veel onthouden van Piot. Hij kon als geen ander vertellen over de schitterende momenten en de slechte kanten van de sport.”

Vervolgens ging het via het Astridpark naar KAA Gent. “Bij Anderlecht werd ik gezien als een grote belofte. Ik was dan ook wat teleurgesteld in Filip De Wilde. Hij deed immers weinig om mijn vertrek naar Oost-Vlaanderen tegen te houden. Bij de Buffalo’s dacht ik eindelijk vertrokken te zijn. Onder Francky Dury werd ik tweede doelman na Bojan Jorgacevic en mocht ik proeven van de Jupiler Pro League. Maar dan kwam het verkeersongeval met Christophe Lepoint. Daar praat ik eerlijk gezegd liever niet over.”

“Ik besefte bij mijn overstap naar Zulte Waregem maar al te goed dat het moeilijk zou worden om een clubmonument als Bossut uit de ploeg te spelen”, gaat de Luikenaar verder. “Volgens keeperstrainer Gianny De Vos lagen we in de voorbereiding in balans. Maar het is logisch dat Sammy de voorkeur kreeg op basis van zijn ervaring.”

Net voor aanvang van play-off I geraakte Bossut echter geblesseerd. De kans voor Bruzzese om zich te bewijzen op het hoogste niveau. “Ik had echt stress”, bekent de doelman. “Maar Franck Berrier en Davy De fauw hebben op me ingepraat. Iedereen geloofde in mijn kwaliteiten. Persoonlijk was de wedstrijd tegen Club Brugge de match die me volledig heeft bevrijd. Eindelijk kon ik tonen dat ik wel degelijk de kwaliteiten heb die iedereen me al die jaren heeft toegedicht.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties