Oudenaarde weigert eindronde derde klasse te spelen

Bjorn De Cock
| 33 reacties
Oudenaarde weigert eindronde derde klasse te spelen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er is al heel wat te doen geweest dit jaar rond wie al dan niet de eindronde mag of moet spelen. Oudenaarde is het niet eens met de Geschillencommissie en gaat in beroep.

Oudenaarde moest normaal gezien niet deelnemen aan de eindronde voor het behoud in tweede klasse. Heist had echter beroep aangetekend tegen een beslissing van de Geschilencommissie waar Oudenaarde drie punten had gekregen voor de forfaitzege tegen White Star Woluwe. De club uit het Brusselse had een niet-speelgerechtigde speler opgesteld. Heist heeft in beroep gelijk gekregen waardoor Oudenaarde zijn drie punten niet mocht behouden. Hierdoor moet Oudenaarde, in de plaats van Heist, de eindronde spelen.

"In samenspraak met onze voorzitter, onze advocaten en onze coach hebben wij beslist om niet deel te nemen aan de eindronde", vertelt de club op hun website. De eindronde gaat volgende week van start. "De KBVB had blijkbaar, nadat ze ons de drie punten hadden toegekend drie weken terug, nog een plan B achter de rug. Wel, wij werken nu ook aan een plan B."

"White Star Woluwe is de grote boosdoener in dit hele verhaal", vertelt een teleurgestelde Luc Vander Schelden op de website van de club.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties