BS Poperinge geeft forfait in eindronde

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
BS Poperinge geeft forfait in eindronde
Foto: © SC

BS Poperinge gaat niet deelnemen aan de eindronde om promotie in vierde nationale. De club besliste eerder al dat enkel een thuiswedstrijd zou worden gespeeld.

Via het periodekampioenschap verzekerde Blue Star zich van een eindrondeticket. Toch laten de West-Vlamingen, die tegen onder andere Namen en VK Ieper werden geloot, de nacompetitie schieten. De beheerraad van de vierdeklasser besliste immers dinsdag al dat er een forfait zou volgens mits een verplaatsing.

“Het bestuur hakte de knoop door”, vertelt José Debusschere in Het Nieuwsblad. “Zo’n forfait kost niet veel en heeft geen sportieve gevolgen. We speelden sowieso drie wedstrijden op verplaatsing. In zo’n geval gaat het om kosten die groter zijn dan mogelijke inkomsten.”

Ook Johnny Nierycnk neemt vrede met de beslissing van het clubbestuur. “We wisten op voorhand dat er niet zou worden gespeeld op verplaatsing. Het is allemaal mooi geweest. Het team won de laatste wedstrijd en nam in schoonheid afscheid van de fans. De groep zwerft nu uiteen en staat voor andere uitdagingen. Al blijf ik het jammer vinden dat de harde kern en omkadering van Blue Star zonder club achterblijft.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties