Almebäck: "Het was een emotionele achtbaan"

Fabian Morren
| 5 reacties
Almebäck: "Het was een emotionele achtbaan"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Michael Almebäck was helemaal in de vergeetput beland bij Club Brugge, maar intussen staat hij er weer. Een opmerkelijke verrijzenis toch van de Zweed, die nu met Club helemaal meedoet voor de titel.

De titel, daar was Almebäck niet mee bezig. "Als je nooit speelt, geraak je automatisch minder betrokken bij het kampioenschap. In mijn professionele carrière heb ik nog nooit zo dicht bij een titel gestaan, maar tegelijkertijd was die ook heel ver weg voor mij", vertelt hij in Gazet van Antwerpen.

Almebäck blikt terug op een zware periode. "Het was een emotionele achtbaan. Op training viel het meestal nog mee. Dan sta je tenminste op hetzelfde veld als de rest en voel je je nog een deel van het team. Op wedstrijddagen was dat veel minder het geval. Vaak had ik niet eens een plaats in de wedstrijdkern en moest ik in de tribune gaan zitten. Dat was loodzwaar."

"Van de club mocht ik vertrekken tijdens de winterstop. Ik stond dicht bij een transfer, maar uiteindelijk sprong die af. Daarna was het voor mij aftellen naar de volgende transferperiode. 'Nog vier maanden volhouden', zei ik tegen mezelf."

Almebäck hoopt nu zijn plaats in het elftal te behouden. "Ik denk dat ik drie goede helften achter de rug heb in twee wedstrijden waarin we het maximum van de punten haalden. Dan spreekt het voor zich dat ik ontgoocheld ben als ik weer plaats moet ruimen", geeft de Zweed toe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties