Fans Beerschot eisen onderhoud met De Wever

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 377 reacties
Fans Beerschot eisen onderhoud met De Wever
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het Beerschot Collectief, een groep supporters die de toekomst van Beerschot wil vrijwaren, eist een onderhoud met Bart De Wever. Ze argumenteren dat Beerschot door de sociale verankering te belangrijk is om verloren te laten gaan.

"Gezien onze zeer strikte deadline willen we vragen aan onze burgemeester om dit dossier met spoed te behandelen", klinkt het in het perscommuniqué. "We dachten dat onze oproep om het sociale weefsel in Antwerpen-Zuid, waar Beerschot een duidelijke constante is sinds 1899, te vrijwaren niet in dovemansoren zou vallen bij de huidige beleidsmensen."

"Begrippen als het bewaken van de eigen identiteit en respect voor het locale sociale weefsel waren toch kernbegrippen voor de huidige beleidsmensen? Beerschot was met de bezigheden rond 'Community work' en jeugdbeleid een sterke pijler voor de lokale bevolking. Dit werd op het Europese parlement sterk naar voor geschoven en mag niet verdwijnen", argumenteert het Collectief.

"Onze vraag om de constante in onze club, de supporters, te horen in dit dossier is zeer belangrijk voor onze stad en we willen het stadsbestuur dan ook met drang vragen om snel met ons in dialoog te treden."

Het Collectief sprak ook al met enkele voetbalclubs en Supporters Direct, een organisatie die supporters helpt om meer zeggenschap te krijgen binnen hun club.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 3

Nieuwste reacties