Lahm wil eindelijk finale winnen

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Lahm wil eindelijk finale winnen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Komende zaterdag staat de Champions League-finale op het programma. Philipp Lahm veroverde al heel wat prijzen met Bayern München, maar de beker met de lange oren mocht hij nog nooit omhoog steken. Tegen Dortmund hoopt de rechtsachter daar verandering in te brengen.

De kapitein van Der Rekordmeister stond al twee keer eerder in de finale van de Champions League, maar verloor beide keren. Deze keer is hij er op gebrand om eens een finale te winnen. “Alles moet goed vallen in zo’n finale. Het komt op de vorm van de dag en wie de minste fouten maakt aan”, vertelt Lahm op de officiële website van de FIFA.

Lahm gelooft in de kansen van Bayern. “Verdedigend moeten we alles goed gesloten houden, zoals we het hele seizoen al doen. Onze aanval, die immens veel kwaliteit bezit, moet dan maar het verschil maken. We scoren altijd wel een doelpunt”, meent de verdediger.

Met Borussia Dortmund en Bayern München staan er twee Duitse teams in de finale. Lahm denkt te weten van waar het succes uit het Duitse voetbal komt. “De jeugdopleidingen zijn geprofessionaliseerd, daardoor hebben we veel progressie geboekt. Verder zijn de Duitse clubs financieel goed in orde”, besluit de Duitse international.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties