Reactie Staelens: "Licht aan het einde van de tunnel"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 12 reacties
Staelens: "Licht aan het einde van de tunnel"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lorenzo Staelens is bezig met het opmaken van een stevig visitekaartje. Sinds hij het roer overnam van Cercle Brugge is 'Operatie Redding' goed op weg om te slagen.

Staelens nam over van Foeke Booy tijdens play-off III. De onervaren oefenmeester leidde zijn troepen vervolgens via een foutloos parcours voorbij Beerschot AC om eerstdaags wellicht het behoud in de Jupiler Pro League af te dwingen.

Zondag ging De Vereniging overtuigend winnen met 1-4 bij WS Woluwe. Donderdag volstaat een puntje tegen Moeskroen-Péruwelz om een groen-zwart feestje te bouwen. Toch zag Staelens vooral de minpuntjes.

“We leden vooraan nog te veel balverlies”, aldus de oefenmeester op de webstek van de West-Vlamingen. “Daardoor was Woluwe in de omschakeling soms gevaarlijk. Na de 1-2 ontsnapten we bovendien aan de gelijkmaker. De focus moet hoog blijven in plaats van te denken dat de wedstrijd gespeeld is.”

“Cercle is de laatste weken uit een diep dal geklommen”, besluit Staelens. “Er is eindelijk licht aan het einde van de tunnel, maar we zijn er nog niet.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e - promotie

 Speeldag 1

Nieuwste reacties