Interview Kaminski: "Zie die mannen anders alleen op tv"

Kaminski: "Zie die mannen anders alleen op tv"
Foto: © SC

Thomas Kaminski heeft zijn ogen uitgekeken op zijn eerste dag bij de nationale ploeg. De 19-jarige doelman van Anderlecht was onder de indruk en het smaakte ook onmiddellijk naar meer: "Maar daarvoor moet ik spelen."

Kaminski werd op zijn eerste dag voorgesteld aan de rest van de ploeg. Een gebeurtenis waar hij toch wat onder de indruk van was. "Normaal gezien, zie ik die mannen enkel op tv hé", lachte de reservedoelman van paars-wit. "Kijk (wijst naar Fellaini, nvdr.), die heb ik alleen nog maar gezien op Match of the Day, tot vandaag. Ik ben zo blij dat de bondscoach toch aan mij gedacht heeft."

Kaminski heeft al heel wat ervaring in eerste klasse, maar het afgelopen seizoen kwam hij amper aan de bak. Een situatie die hij volgend seizoen absoluut wil vermijden. "Ik zit wat vast hé", knikte hij. "Ik heb veel geleerd dit jaar, want onze keeperstrainer (Max de Jong) is ongelooflijk goed. Maar er moet een oplossing komen. Iedereen weet dat en Anderlecht wil daar ook correct in zijn. Ik wil absoluut spelen, punt!"

"Dat Courtois en Mignolet ook nog vele jaren mee kunnen?
Ja, maar ik zou het al fantastisch vinden om als derde keeper er mogen bij te zijn"

Een uitleenbeurt ligt voor de hand, want dat Kaminski talent heeft, staat als een paal boven water. "Ik moet na de stage kijken wat er mogelijk is met de club. Het liefst van al speel ik voor Anderlecht, maar een uitleenbeurt is natuurlijk wel een optie."

Gisteren liet Van den Brom zich ook ontvallen dat hij Kaminski de Bekercompetitie had moeten gunnen. "We hebben daar samen over gepraat. Hij heeft gezegd hoe hij er tegenover stond en ik heb ook gezegd wat er op mijn lever lag. Dat moet kunnen. Ja, ik was kwaad, maar hij heeft persoonlijkheid en ervaring genoeg om daarmee om te gaan. Het was een open gesprek en het deed deugd."

De oproep voor de stage laat alvast zien dat de bondsstaf in hem gelooft en dat er mogelijkheden zijn voor de toekomst. "Daarom juist dat ik moet spelen. Dit smaakt naar meer. Ik wil zoveel mogelijk leren van Courtois en Mignolet. Dat zij ook nog voor vele jaren meekunnen? Ja, maar ik zou het al fantastisch vinden om als derde keeper er mogen bij te zijn. Als je er één keer bij bent, wil blijven", besloot hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties