Ribéry: "CL-verlies van vorig seizoen kwam hard aan"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Ribéry: "CL-verlies van vorig seizoen kwam hard aan"
Foto: © SC

Zaterdag speelt Bayern München voor de derde keer in vier seizoenen de Champions League-finale. Wordt deze editie eindelijk de goede voor de Duitse landskampioen?

Bayern München ging in 2010 onderuit tegen Internazionale. Vorig seizoen bleek Chelsea dan weer te sterk na het nemen van strafschoppen. Op Wembley hopen de roodhemden eindelijk eens op het hoogste schavotje te kunnen plaatsnemen en op die manier de vieze smaak van de vorige edities weg te spoelen met een glaasje champagne.

“Ik herinner me de twee verloren finales nog goed”, steekt Franck Ribéry van wal in Voetbal International. “De eerste finale was zuur, maar ik was geschorst en kwam dus niet aan de bak. Maar het verlies van vorig seizoen voelde aan als een koude douche. Je kan niet geloven hoe belangrijk de Champions League-trofee in München wordt ingeschat.”

Tegenstander in de eindstrijd is Borussia Dortmund. Der Rekordmeister bewees in de Bundesliga al sterker te zijn dan Gelb und Schwarz. Dat zorgt natuurlijk voor extra druk. “Iedereen kijkt al jaren uit naar een nieuw succes in Europa. Maar we moeten op onze hoede zijn voor Dortmund. Al hebben we misschien wel een streepje voor door onze ervaring in finales.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties