Van Marwijk: "De tijd van Barcelona is voorbij"

Frank Deckers
| 33 reacties
Van Marwijk: "De tijd van Barcelona is voorbij"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bert van Marwijk vreest het ergste voor FC Barcelona. De ex-bondscoach van Oranje denkt dat Bayern München de Catalaanse ploeg heeft voorbije gestoken. "Ik denk dat het voetbal dat Barcelona brengt nooit meer terug komt."

In een gesprek met Voetbal International gaf de Nederlander meer uitleg over zijn standpunt. “Bayern München is voor mij op dit moment wel de standaard van het Europese topvoetbal. Het is doodzonde, maar ik denk dat het voetbal zoals Barcelona dat speelde nooit meer terugkomt. Ze hebben al die jaren hun kwetsbaarheid kunnen verbloemen, totdat de uitvoering net iets minder werd. Daar komt bij dat het elftal van Bayern ook qua leeftijd uitstekend in elkaar zit", aldus Van Marwijk.

"Bayern München kan nog twee of drie jaar verder in deze samenstelling. En wat heel knap is: Bayern heeft geld op de bank staan. Der Rekordmeister  kan zó honderd miljoen euro uittrekken voor spelersaankopen.” Van Marwijk denkt daarom ook dat Bayern de finale van de Champions League gaat winnen. "Ik heb lange tijd geloofd in de kansen van Borussia Dortmund en dacht eerder dat het een echte fifty-fifty-wedstrijd zou worden, maar na afgelopen weekeinde ben ik daar wel op teruggekomen."

"Ik was in Dortmund bij de wedstrijd tegen Hoffenheim en dat viel me tegen. De verdediging gaf veel weg en ik vond de hele ploeg vrij nonchalant. Bayern beschikt over zowel lengte, snelheid, fysieke kracht, creativiteit als scorend vermogen. Het is een soort machine, die verschillende speelwijzen beheerst"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties