Duchâtelet: "Afscheid Jans was ook onpopulair"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 64 reacties
Duchâtelet: "Afscheid Jans was ook onpopulair"
Foto: © SC

Roland Duchâtelet ontstak eerder vandaag de toorn van de Luikse voetbalgoden door Mircea Rednic te vervangen door een onbekende Israëliër. "Protest? Mijn beslissing om Ron Jans te vervangen was ook een onpopulaire maatregel."

Het Luikse clubbestuur (lees: Roland Duchâtelet) besliste eerder vandaag om het vertrek van Mircea Rednic aan te kondigen. De Roemeense oefenmeester had de Rouches nochtans aan een Europees ticket geholpen. Het is echter Guy Luzon die met Standard de Europa League in mag.

Het gerucht deed al langer de ronde dat Rednic na het seizoen zou mogen opkrassen. Maar waarom was tot voor kort de grote vraag. “Sommige transfers zorgden ervoor dat ik me vragen ging stellen”, vertelt Duchâtelet in Het Nieuwsblad. “Ik heb geen zin om opnieuw een situatie mee te maken als die met Adrian Cristea.”

Het ontslag van de Luikse oefenmeester werd vooral door de supporters vol ongeloof onthaald. De fanatieke aanhang van de Rouches heeft namelijk schrik dat de preses enkel op winst uit is en de club naar de vaantjes aan het helpen is. “Ik heb nochtans geen schrik voor een supportersprotest”, gaat de voormalige voorzitter van STVV verder. “Mijn beslissing om Ron Jans te ontslaan was ook een onpopulaire maatregel, maar achteraf hoorde ik enkel positieve reacties.”

Maar wat komt een trainer zonder enige ervaring doen in de Vurige Stede? “Ik heb alle pro’s en contra’s afgewogen en een nieuwe coach was de beste oplossing. We volgden Luzon al sinds december. Jean-François de Sart ontdekte hem tijdens een oefeninterland van de beloften van Israël en de speelstijl van het team beviel hem. En als je geen kans geeft aan een jonge coach, weet je nooit wat hij waard is.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties