Oudenaarde aanvaardt degradatie niet

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 24 reacties
Oudenaarde aanvaardt degradatie niet
Foto: © SC

KSV Oudenaarde vecht zoals verwacht de degradatie naar derde klasse aan. De tweedeklasser gaf eerder al forfait voor de eindrondewedstrijd tegen Geel. Oudenaarde vindt het niet kunnen dat het geen punten kreeg voor de forfaitzege tegen White Star Woluwe.

Woluwe had namelijk een niet speelgerechtigde speler opgesteld in de wedstrijd tegen Oudenaarde en kreeg daarvoor een 5-0 nederlaag aangesmeerd. Oudenaarde kreeg uiteindelijk de punten niet waardoor Heist gered was en Oudenaarde de eindronde moest spelen.

De club weigerde dat en gaf forfait. Na een Raad van Beheer stelde Oudenaarde de KBVB in gebreke. Oudenaarde ving echter eerder al bot bij het BAS. Normaal gezien is daarna geen burgerlijke procedure meer mogelijk.

Oudenaarde geeft echter niet op. "De KBVB zal een week tijd krijgen om zijn standpunt bekend te maken bij ons. Indien wij negatief bericht zouden krijgen van de Bond, dan wordt de zaak heel waarschijnlijk aanhangig gemaakt bij de burgerlijke rechtbank en zal KSVO een schadevergoeding eisen van de KBVB voor de geleden schade", staat te lezen op de officiële website van de club.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties