Amerikaanse pers lyrisch over prestatie Rode Duivels

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 24 reacties
Amerikaanse pers lyrisch over prestatie Rode Duivels
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels wonnen gisteren zonder al te veel moeite van de Verenigde Staten. In Cleveland werd het 2-4. In de Amerikaanse pers werden de bloemen niet gespaard voor de prestatie van onze nationale voetbaltrots.

Team USA voetbalde, op een twintigtal minuten in de eerste helft na, constant op een lager niveau dan de Rode Duivels. De eenvoud waarmee onder anderen Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne en Christian Benteke de Amerikaanse defensie pijn deden was treffend voor het spelverloop. Ook in de Amerikaanse pers werd de loftrompet vanonder het stof gehaald voor de prestatie van België.

USA Today was de eerste om toe te geven dat de Rode Duivels Team USA simpelweg overklasten. “België heeft een heel sterk team met tien spelers uit de Premier League. Het land is een opkomende Europese grootmacht.”

Ook de bekende televisiezender ESPN bekende kleur. “België legde vanaf de eerste minuut agressief, intelligent en vloeiend voetbal op de mat. Jermaine Jones was in vergelijking met Marouane Fellaini nergens.”

Sports Yahoo vraagt zich dan weer op ludieke wijze af wat het geheim van ons land is. “Zelfs zonder Eden Hazard baden de Rode Duivels in weelde. België heeft zoveel talent dat de FIFA moet onderzoeken of ze geen spelers kweken in een lab.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties