Reportage Fandag Rode Duivels lokt massa volk

Fandag Rode Duivels lokt massa volk
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

De Rode Duivels hebben onder een prachtig lentezonnetje hun fandag kunnen afwerken. Duizenden supporters kwamen afgezakt naar de Heizel om er de nationale helden aan het werk te zien. En het moet gezegd: de KBVB haalde alles uit de kast.

Als we een gok mogen wagen, waren er om en bij de 15.000 mensen aanwezig op de grote supportersbijeenkomst. Ze konden zich buiten het stadion tegoed doen aan de vele drank- en eetstandjes en Voetbalkrant.com had voor de gelegenheid zelfs een mechanische stier opgesteld. En die kende heel wat succes, al was er niemand die 'het beest' helemaal onder controle kon krijgen.

Maar alles stond natuurlijk in het teken van de supporters. En die kwamen van heinde en verre zich vergapen aan hun 'helden'. "Een fantastisch initiatief", vertelde Rick Fiers van supportersclub De Brugse Duivels. "Het weer is fantastisch en hiervoor hebben we het wel over om onze zondag in Brussel door te brengen. Onze supportersclub telt momenteel een 130-tal leden, maar dat groeit exponentieel. Ik denk dat er binnenkort nog heel wat zullen bijkomen."

En zelf had Rick ook een reden om er absoluut bij te willen zijn: "Ik heb een oud shirt van de Rode Duivels meegepakt om te laten signeren. Natuurlijk heb ik ook een nieuw, maar dat draag ik graag. Het gehandtekende wil ik omhoog hangen in de living. Of in de veranda, waar ik al heel wat shirts en souvenirs van Cercle Brugge hangen heb."

De Brugse Duivels kwamen ook een kijkje nemen.

En ook de vrienden uit Zottegem en Brakel tekenden present. Daan De Brucker, Jason Sevestre, Ken Van Den Bossche en Maarten Delacroix hadden voor de gelegenheid het Fellaini-kapsel in zwart-geel-rode kleuren opgezet. "Een schitterend idee om dit te organiseren", aldus de vrienden. "Ik hoop dat ze dit nog doen, want het is toch een gelegenheid om de nationale ploeg eens van kortbij te zien. We hebben geen kaarten voor Servië, want we hebben examens, maar natuurlijk gaan we het wel op tv volgen. Het is toch allemaal leuker als het goed draait bij de Rode Duivels."

De vrienden uit Brakel en Zottegem en één vreemde eend in de bijt

De stewards konden het wel vinden met onze hostess...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties