Leningen voor voetbalstadions op de helling, Muyters zoekt oplossing

Leningen voor voetbalstadions op de helling, Muyters zoekt oplossing
Foto: © SC

Door een beslissing van de Raad van State komen de leningen voor voetbalclubs voor het uitbouwen of verbouwen van een stadion op de helling. Minister van Sport Philippe Muyters zoekt naar een oplossing. Dat weet Het Nieuwsblad.

Via een zogeheten achtergestelde lening konden voetbalclubs van de Vlaamse regering vijf of tien miljoen euro krijgen bij het bouwen of verbouwen van een (nieuw) multifunctioneel stadion. Dat was goed nieuws voor de clubs.

De Raad van State heeft echter onlangs beslist dat het gesloten besluit niet van kracht mocht zijn en heeft het besluit van de Vlaamse regering laten vernietigen omdat het in strijd was met Europese regelgeving omtrent het topic. Reden genoeg voor enkele parlementaire vragen vandaag tijdens het vragenuurtje in het Vlaams parlement. Minister van Sport Philippe Muyters verdedigde zich daarbij en zei naar een oplossing te zoeken.

Er waren tien clubs die ooit oren hadden naar een uitbouw of nieuwbouw van hun stadion op basis van het besluit van 2009. "Die dossiers zijn ondertussen veel veranderd. We moeten kijken naar die nieuwe situatie en in functie daarvan misschien kijken naar een nieuw voorstel", aldus de minister.

En wat dan met het verhaal van AA Gent? Hun stadion is bijna af, dus zou het vreemd zijn als in dat dossier nu plots een wijziging ontstaat. "Voor degenen aan wie we ons engagement hebben gegeven, en die al vergevorderd zijn, moeten we uitzoeken hoe we dat kunnen invullen", besloot Muyters.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties