Interview Van Buyten: "Guardiola wil dat ik blijf"

Fabian Morren
| 8 reacties
Van Buyten: "Guardiola wil dat ik blijf"
Foto: © SC

35 jaar is hij maar nog lang niet aan het einde van zijn carrière. Daniel Van Buyten lacht de tanden bloot als hij geconfronteerd wordt met zijn recente successen bij Bayern München. "Buitengewoon", omschrijft Van Buyten het seizoen met de Duitse topclub. 't Zal wel zijn!

Door Fabian Morren

De titel, de beker én vooral de Champions League. De treble haal je niet zomaar ieder jaar. Ook bij het grote Bayern München gebeurde dat nooit eerder. "Uiteraard ben ik een beetje vermoeid", zegt Van Buyten. "Het was een drukke periode, zowel fysiek als mentaal. Maar dat is geen probleem als je wint en titels pakt. We hebben het in ieder geval goed gevierd."

Opvallend toch: de hese stem van Van Buyten. "Een beetje ziek", knipoogt de verdediger. "Nee, ik heb te veel gezongen. Ik begin zowat alle clubliederen te kennen. Het was een historisch seizoen. We hebben geschiedenis geschreven in Duitsland. We behaalden de treble en hebben een hoop records gevestigd. Une saison magique."

"Het was een drukke periode, zowel fysiek als mentaal. Uiteraard ben ik dus een beetje vermoeid."

Het werd dan ook wel tijd dat Bayern nog eens prijzen pakte. "Inderdaad, we zaten al twee seizoenen zonder titel. Je kan je niet voorstellen hoe groot de druk was voor aanvang van dit seizoen. Dat is toch niet evident. We hebben echter een geweldige mentaliteit getoond. Er waren 21 titularissen. Dat is de kracht van deze groep."

Guardiola
Over zijn toekomst bij Bayern lijkt Van Buyten zich geen zorgen te moeten maken. "Ik heb al een gesprek gehad met het bestuur. Ze hebben me de boodschap laten zien die Guardiola aan hen gaf: 'De Van Buyten van dit seizoen wil ik volgend seizoen ook'. Het bestuur wil ook dat ik blijf. Ze zien geen verschil tussen mij op mijn 36ste en de andere spelers. Dat heeft me geraakt."

"Ik heb gezegd dat ik nu eerst naar de nationale ploeg ga en dan neem ik vakantie. Ik kijk er wel naar uit om volgend seizoen opnieuw bij Bayern te spelen. Het is altijd mijn droom geweest om lange tijd bij een topclub te spelen. Deze club is bovendien een echte familie voor mij." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties