Van Persie: "Misschien ben ik naïef geweest"

Van Persie: "Misschien ben ik naïef geweest"
Foto: © SC

Robin van Persie werd door Louis van Gaal deze week gebombardeerd tot de nieuwe aanvoerder van Oranje. Een overwinning voor de aanvaller die op het EK 2012 nog voor een solist uitgemaakt werd.

Van Persie sprak in die periode ook niet met de pers. "Dat was een wens van mijn club Arsenal', zegt Van Persie in Voetbal International. "En had alles te maken met de gevoeligheid rond de transfer naar Manchester United. De gevolgen daarvan heb ik toen niet helemaal goed ingeschat. Misschien ben ik daarin naïef geweest. Door als enige niet te praten, werd ik een mysterieus figuur en ontstond bij de buitenwacht het beeld dat ik me buiten de groep plaatste.'

"En toen ik na de wedstrijd tegen Denemarken naast het veld stond te bellen, werd dat als bewijs aangevoerd. Onzin, want daar had het niets mee te maken. Ik wilde gewoon even mijn vrouw en kinderen bellen. Dat doe ik na elke wedstrijd. Alleen had ik binnen geen bereik, vandaar dat ik even naar de rand van het veld liep. Daar had ik de pech dat het werd geregistreerd door een camera. Als ik het allemaal nog eens over mocht doen, weet ik niet of ik het weer op dezelfde manier had gedaan. Ik denk het niet eigenlijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties