Lyra zoekt nieuwe thuishaven voor twee seizoenen

Steven Bologne
| 11 reacties
Lyra zoekt nieuwe thuishaven voor twee seizoenen
Foto: © SC

Vierdeklasser Lyra moet na komend seizoen opzoek naar een nieuwe thuishaven, toch voor minstens twee seizoenen. Op de plaats van het huidige stadion komen appartementsgebouwen, en aan het nieuwe stadion is nog niet begonnen. De club kan wel elders terecht.

Lyra heeft met een projectontwikkelaar haar stadion aan de Mechelsesteenweg opgegeven voor 120 appartementen. Na het seizoen 2013-2014 zal rood-wit niet meer voetballen in het legendarische Lyra Stadion. Een verhuis naar de site Hoge Velden, gelegen tussen de Ring, de Aarschotsesteenweg, het Netekanaal en de wijk Herderin is echter nog niet voor meteen. De club verwacht daar pas tegen 2016-2017 te kunnen spelen vermits de eerste steen er nog lang niet werd geplaatst.

Na dit seizoen moet Lyra dus een tijdelijke locatie vinden om toch voor minstens twee seizoenen te kunnen spelen. De club heeft de gesprekken gestart met Hooikt, FC Duffel en SK Berlaar. Lyra zou zelf graag in Lier blijven en draagt de piste van het sportcentrum van Hooikt naar voren. Al zijn ze daar allerminst opgezet met de eventuele komst gezien het beperkt aantal velden. Duffel en SK Berlaar zijn wel bereid om Lyra een onderkomen te geven, als het Lier tenminste tijdelijk wil verlaten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties