Interview "Een week commotie maakt elf maanden goed voetbal niet ongedaan"

"Een week commotie maakt elf maanden goed voetbal niet ongedaan"
Foto: © SC

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Na de eerste training met meer dan 1500 toeschouwers vroegen vele kinderen een handtekening of een foto. Aanvoerder Davy De fauw was daarbij een van de meest populaire spelers. Hij is blij dat de focus terug op voetbal kan komen te liggen.

Aernout Van Lindt in Waregem

Ook deze week was er weer even wat onrust aan de Gaverbeek. Ditmaal over trainer Francky Dury, die een van de drie kandidaten was om trainer te worden van Lille. Zover kwam het uiteindelijk niet, waardoor de kalmte ondertussen in en rond het Regenboogstadion kan terugkeren.

“Er was rond de situatie van Patrick Decuyper heel wat te doen, maar wij hebben daar als spelersgroep eigenlijk weinig van gemerkt. De meeste spelers waren op reis en hebben er dus niet al te veel van meegekregen. Francky Dury stond even in de belangstelling van Lille, maar nu is het weer rustig, ook rond hem. Dat is goed, zodat we nu optimaal van start kunnen gaan en ons focussen op het voetbal.”

“Band met de supporters is er nog altijd”

Het voetbal primeert dus weer bij Zulte Waregem. De voorbereiding is gestart en eind juli begint de competitie reeds met een wedstrijd tegen Lierse.

“We hebben nu zes weken om fit te raken. Dat is normaal voldoende. We hebben een goed seizoen gedraaid met fantastisch voetbal. Dat er even onrust was maakt elf maanden goed voetbal niet ongedaan. De band met de supporters is er nog altijd. Ik had ook niet verwacht dat het anders zou zijn.”

Er komt meteen een druk trainingsschema op de spelers van Essevee af: “We trainer elke dag tot zaterdag. Ach, ik heb het al erger geweten in mijn carrière. Dan hadden we soms twee weken lang geen rustdag. Nu trainen we ook maar 1 keer per dag.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties