Abby Wambach internationaal topschutster aller tijden

Abby Wambach internationaal topschutster aller tijden
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Abby Wambach heeft zich deze nacht een plekje in de geschiedenis geschreven. In een oefenwedstrijd tegen Zuid-Korea scoorde ze vier keer. Daarbij werd ze ook topschutster aller tijden.

Mia Hamm was tot op heden de vrouw die bij alle landenselecties het meest had gescoord. Het eerste grote icoon van het vrouwenvoetbal zorgde uiteindelijk voor 158 doelpunten in al haar interlands. Wambach stond op 156, dus het kon dat het record er eerstdaags ging aan zijn voor de moeite.

Wambach - enkele maanden geleden nog winnares van de Gouden Bal - brak het record uiteindelijk in stijl. In een halfuur scoorde ze een hattrick tegen Zuid-Korea en zo ging ze in geen tijd op en over Mia Hamm. Het hoeft kenners niet te verbazen: ze verbeterde het record met het hoofd. Met een vierde doelpunt zette ze vervolgens het nieuwe record op 160. Zo pakt ook het tweede grote icoon in het Amerikaanse vrouwenvoetbal haar record.

De komende jaren kan de 33-jarige Amerikaanse het record nog wat scherper proberen te stellen, al ligt het in de lijn der verwachtingen dat het record binnen enkele jaren wel eens voor Alex Morgan zou kunnen zijn, de nieuwe jonge heldin aan het firmament. De tien jaar jongere Morgan zit al aan 44 doelpunten.

Voor de volledigheid: de Verenigde Staten wonnen met 5-0 van Zuid-Korea.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties