Interview "WK 2014 én 2015 proberen halen"

"WK 2014 én 2015 proberen halen"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

François De Keersmaecker heeft de doelen van de KBVB nog eens klaar en duidelijk uitgelegd. In een gesprek met Voetbalkrant.com had hij het over twee pijlers: groeien en winnen.

Aernout Van Lindt in Charleroi

Gisteren hadden we hier op Voetbalkrant.com al een interview met de voorzitter van de KBVB over de Rode Duivels en de fanbeleving. Dat kan je HIER nog eens nalezen. Maar er is meer dan de Rode Duivels alleen, maakt De Keersmaecker ons duidelijk.

"We hebben een aantal strategische doelen vooropgesteld richting 2016. Daarin staan twee belangrijke pijlers: groeien en winnen", stak de voorzitter van wal.

"Inzetten op vrouwenvoetbal"

"Voor het groeien heeft het amateurvoetbal een heel belangrijke functie. We willen meer mensen betrekken bij het voetbal. We halen al jaren aan een stuk de 400.000 voetballers, verspreid over alle leeftijden en categorieën. Toch is het niet makkelijk om dat aantal te blijven halen, dus hebben we ons vooropgesteld dat we dat aantal met 10% naar 440.000 willen optrekken tegen 2016."

"Belangrijk daarbij zijn de meisjes. Zij zijn nu met 16.000 en dat aantal willen we meer dan verdubbelen. Op die manier kunnen we zeker dat doel ook helpen halen."

"Naar WK met heren en dames"

Het damesvoetbal is aan een sterke inhaalbeweging bezig in België en dat pleziert de voorzitter. "We hebben met de BeNe League een sterk eerste seizoen achter de rug en ook onze nationale dames doen het goed. We willen dan ook met de vrouwen resultaten halen, vandaar dat ons tweede doel winnen is."

"Niet alleen willen we naar Brazilië met onze mannen volgend jaar, we gaan ons ook proberen te plaatsen voor het WK voor vrouwen in 2015 in Canada", aldus De Keersmaecker, die verder ook gecharmeerd is door de U17 meisjes, die zich wisten te plaatsen voor het EK in Zwitserland later deze maand.

"Doorstroming jeugd nog versterken"

De Rode Duivels zijn het uithangsbord, maar de KBVB wil zich ook op andere gebieden laten zien. "De Rode Duivels alleen mogen geen doel op zich zijn. Wel kunnen we door de sfeer rond onze nationale trots andere projecten in de spotlights zetten."

"We proberen ook administratie steeds te verbeteren, willen dat elk team een gediplomeerde coach heeft en elke wedstrijd een scheidsrechter in een goed stadion. Verder willen we de doorstroming van de jeugd blijven aanmoedigen. Nog te vaak zien we dat de eigen jeugd wel een kans krijgt, maar dat als puntje bij paaltje komt er toch voor een buitenlander wordt gekozen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties