Club Brugge wint makkelijk van Standaard Wetteren

Redactie
| 53 reacties

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Een jong Club Brugge nam vrij makkelijk de maat van derdeklasser Standaard Wetteren. Bij het laatste fluitsignaal stond er een 2-5 eindstand op het scorebord.

Aernout Van Lindt in Wetteren

Indrukwekkend speelde blauw-zwart niet, maar in een eerste oefenwedstrijd moet je nog niet te veel verwachten. Daarenboven waren er nauwelijks spelers uit de A-kern die meespeelden vandaag, want veel jongeren en een aantal testers kregen hun kans.

Bij de jongeren een aantal mensen die toch een positieve indruk nalieten. Op de linkerflank was Dierckx van meet af aan zeer bedrijvig. Na een kwartier zette hij Boli Bolingoli Mbombo op weg naar de 0-1. Standaard Wetteren deed daarna op het halfuur wel iets terug via Romont, maar op slag van rust wist blauw-zwart zich toch te verzekeren van een voorsprong aan de koffie, via alweer Boli - dit keer op aangeven van Vazquez.

Dierckx met een pareltje

Die Vazquez bleef, samen met onder anderen Kujovic en Jorgensen, in de kleedkamers. In de tweede helft speelde Club dus nog meer de kaart van de jongeren. Zeker Verstraete zorgde nog voor extra impulsen op het middenveld.

De 1-3 was er eentje om in te kaderen: Dierckx wist zijn goede wedstrijd te bekronen met een doelpunt: hij kopte de bal gekruist over de doelman heen in de winkelhaak. Even later toch nog wat suspens, toen Dhoest een bal door zijn benen liet glippen en zo zorgde voor de aansluitingstreffer van de thuisploeg.

Wang krijgt supporters op de hand

In de slotfase konden Storm en Verstraete uiteindelijk de score nog aandikken tot 2-5 en zo bekroonden ook zij hun puike wedstrijd nog met een doelpunt. Tussendoor miste Club zelfs nog een strafschop, al had ook Wetteren zowel in de eerste als de tweede helft nog een keer moeten scoren, maar telkens werd gemist voor open doel.

Ook de Chinese tester Wang Shangyuan mocht halfweg de tweede helft opdraven en hij bracht meteen iets teweeg bij de supporters. Toen hij even dicht bij een doelpunt was, leefde het publiek op. Voetballend was de Chinees nog niet super, maar voor de sfeer is dit alvast een potentiële topaankoop.

Club Brugge omzeilt zo dit jaar wel de eerste klip Standaard Wetteren uiteindelijk vrij makkelijk. Het kan nu toeleven naar de wedstrijden tegen Heist en Torhout volgende week.