KV Oostende start voorbereiding met overwinning

Manuel Gonzalez

Nieuwkomer KV Oostende heeft z'n eerste oefenmatch van het seizoen gewonnen. Tweedeprovincialer Oudenburg werd met 0-5 verslagen.

De oefenpot tussen KV Oostende en Oudenburg is traditioneel de opener van het seizoen voor de Kustjongens.

KV Oostende had logischerwijs het meeste balbezit, maar tot uitgesproken kansen leidde dit niet. Op het kwartier kon de topschutter van Oostende de ban breken. Nils Pierre kon alleen op de thuisdoelman afgaan, maar z'n lob belandde via de doelman tot bij Laurent Depoitre. Die nam de bal in één tijd op de slof in het lege doel.
Op het halfuur verdubbelde Oostende de score. Wouter Moreels dribbelde zich voorbij de Oudenburgse verdediging en plaatste de bal simpelweg voorbij de keeper.
Net voor de rust trof Sébastien Siani met de kop nog de paal, maar enkele ogenblikken later stond de 0-3 dan toch op het scorebord. Opnieuw Depoitre scoorde met een trap in de winkelhaak.

In de 2e helft hetzelfde beeld. Veel balbezit voor de kustploeg zonder grote kansen bij elkaar te spelen.
Op het uur ging Siani op wandel. Hij dribbelde 3 verdedigers en zette uiteindelijk ook de thuisgoalie op het verkeerde been, 4-0. Tien minuten voor tijd zette Gianni Vanhaecke tenslotte de forfaitcijfers op het bord.