Anderlecht traint momenteel een eerste keer

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 17 reacties
Anderlecht traint momenteel een eerste keer
Foto: © SC

RSC Anderlecht traint momenteel een eerste keer in het Constant Vanden Stockstadion. Onder massale belangstelling van de paars-witte supporters laat John van den Brom zijn troepen meteen zweten.

Cédric De Volder in Anderlecht

Ook landskampioen Anderlecht is bezig aan een eerste oefengalop. Daarmee zijn alle eersteklassers, op KAA Gent na, begonnen aan de voorbereiding op voetbaljaargang 2013 – 2014.

Paars-wit tekende in het Astridpark present met een beperkte groep. Alle internationals genieten immers nog na van een welverdiende vakantie. “Ik sta erop dat alle spelers minstens drie weken rust kunnen genieten”, liet John van den Brom vanochtend nog optekenen.

Federico Villegas, kortweg Vico, was er wel bij. De enige aanwinst tot nog toe van Anderlecht toonde zich bij de baloefeningen meteen een kunstenaar. Verder waren de meest opvallende titularissen Silvio Proto, Olivier Deschacht en Demy de Zeeuw. Laatstgenoemde moet zich eerstdaags aanmelden bij Spartak Moskou. Al hoopt Anderlecht nog een deal uit de brand te slepen.

De groep die vandaag traint wordt aangevuld met enkele beloften en een huurlingenleger dat hoopt op een laatste kans bij de hoofdstedelingen. Onder hen onder anderen Lucas Marecek, Dalibor Veselinovic en Guillermo Mollins.

Een ontspannen van den Brom liet op de persconferentie eerder vandaag ook weten zin te hebben in het nieuwe seizoen. "Al is een vakantie eigenlijk altijd te kort", lachte de paars-witte oefenmeester.

"Binnen een maandje moeten we al aan de bak tegen KRC Genk om de SuperCup. Ik ben nochtans van mening dat een goede voorbereiding zes weken in beslag neemt. Maar als kampioen uit vakantie komen, geeft een schitterend gevoel. Ik heb in de wagen vanochtend eventjes stilgestaan bij de titelwedstrijd tegen Zulte Waregem. Ik moet toegeven dat ik het niet erg vond om in de file te staan." (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties