Van den Brom over RSC Anderlecht in het seizoen 2013-2014

Van den Brom over RSC Anderlecht in het seizoen 2013-2014
Foto: © SC

Vanavond traint RSC Anderlecht voor het eerst. Coach John van den Brom sprak op een persconferentie alvast eens een groot deel van de kern door.

Aernout Van Lindt in Anderlecht

We laten coach John van den Brom aan het woord over een hele resem spelers en de rol die ze in het seizoen 2013-2014 al dan niet zullen spelen bij de landskampioen.

Over eerste aanwinst Vico:

"We hebben hem gescout met de technische staf en ik heb mijn fiat ook moeten geven. Het was een lang traject, met intensieve scouting. We willen jonge, talentvolle spelers binnenhalen van over de hele wereld. Dit is een eerste mooie stap."

Over Vanden Borre

"Ik heb er bij Anderlecht op aangedrongen om zijn contract te verlengen. Hij kan zich nu weer stellen in de voorbereiding en zo tonen dat hij er klaar voor is. Ik heb er alvast alle vertrouwen is dat hij er klaar voor zal zijn."

Over Jordan Lukaku:

"Het wordt tijd dat Lukaku laat zien op het veld wat we denken dat hij in zijn mars heeft. Als hij zich niet bewijst, kunnen we misschien nog kijken voor een versterking op links. Ik ben niet tevreden met de manier waarop hij zijn ongenoegen ventileerde. Hij moet stoppen met praten en het tonen op het veld. Ach, hij is nog jong. We zullen het catalogeren als een leermoment. Ongeduldig zijn om te spelen is op zich een goede eigenschap."

"Safari en Deschacht waren beter dan Lukaku dit jaar, maar Safari was niet gelukkig hier in Brussel. We hebben hem dus de kans gegeven om te vertrekken, want anders zou hij misschien toch niet meer alles hebben gegeven. Het is nu aan Lukaku om te tonen dat hij goed genoeg is."

Over die andere jongelingen, Bruno en Praet, die dit seizoen wel al volop hun kans kregen:

"Ik verwacht van hen volgend seizoen nog meer dan dit seizoen. Ze werden vorig jaar voor de leeuwen gegooid en sloegen goed hun slag. Ze kunnen enkel beter, sterker en bepalender worden. Hun status is ook veranderd: ze kunnen nu zeggen dat ze basisspeler zijn, daar komt ook een andere druk bij."

Over De sutter:

"De Sutter is een meerwaarde binnen Anderlecht. De situatie is nu ook anders voor hem. Vorig jaar was hij de vervanger van Mbokani en deed hij het telkens goed als invaller. Nu kan hij misschien eerste spits worden, want Dieu is weg."

"De situatie is simpel: we hebben twee opties, want hij heeft nog een jaar contract. Ofwel besluiten we langer met hem door te gaan, ofwel proberen we hem nu te verkopen. Ik ga Tom niet tegenhouden en gun hem een transfer."

"Hij mag overal heen wat mij betreft. Of dat nu naar Club Brugge, Standard of Feyenoord is. Dat maakt me niet uit, ik heb daar geen problemen mee."

Over de Zeeuw:

"Hij begint zijn voorbereiding bij Anderlecht. Hij toonde wat hij kon in de play-offs, dus ik wil er hem graag bij. Of dat haalbaar is, moeten we nog bekijken. Als het niet lukt, dan moeten we het laten schieten. Dat gaat buiten mij om."

Over Kaminski:

"Proto blijft de nummer 1, ook volgend seizoen. Dat is nu al duidelijk, en dat weet Kaminski ook. Hij blijft de nummer 2. We gaan hem zeker niet verhuren, want we kunnen dat niet opvangen. We hebben drie uitstekende doelmannen. Kaminski weet dat ook."

Over de kapiteinsband:

"Proto was vorig seizoen tweede aanvoerder, maar het is niet zomaar zo dat hij nu zal overnemen van Bilgia - die waarschijnlijk zal vertrekken. De kapitein moet een voorbeeld zijn voor de groep en iets kunnen toevoegen qua positie op het veld. Het kan zeker Silvio worden, maar ik heb er nog niet over nagedacht. Het zal misschien ook nog afhangen van wie nog komt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties