Kuipers: "Pas tevreden als er na finale niemand over scheids praat"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Kuipers: "Pas tevreden als er na finale niemand over scheids praat"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Björn Kuipers werd aangewezen om de finale van de Confederations Cup tussen Brazilië en Spanje in goede banen te leiden. Het onderstreept nog maar eens dat de Nederlander het de laatste jaren erg goed doet.

Kuipers floot tijdens het afgelopen seizoen al heel wat toppers. Zo was hij onder andere scheidsrechter tijdens de Europa League-finale tussen Benfica en Chelsea, tijdens de Nederlandse bekerfinale tussen AZ en PSV en floot hij in de Champions League Barcelona-PSG en Borussia Dortmund-Real Madrid.

De Nederlander is vanzelfsprekend erg tevreden dat hij zondagnacht ook de finale van de Confederations Cup mag fluiten in het legendarische Maracaña. “Dit is niet alleen mooi voor mij persoonlijk, maar ook voor mijn assistenten en de vierde official. Om dit niveau te bereiken, hebben we heel hard moeten werken”, aldus Kuipers aan Fifa.com.

De veertigjarige arbiter heeft één uitdrukkelijke wens voor zondag. “Het is vrij simpel. Mijn droom is dat er na de finale niemand over de scheidsrechter praat.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Confederations Cup

Nieuwste reacties